28 / 03 / 2024

Her yıl 300 bin konut dönüşecek!

Her yıl 300 bin konut dönüşecek!

Kentsel dönüşümde kredi desteği 200 bine yükseldi. Kredi desteğinin yüzde 60 artmasıyla her sene 300 bin konutun dönüştürülmesi hedefleniyor.



Türkiye genelinde 6.7 milyon riskli yapıyı dönüştürmek için hükümetten son dakika hamlesi geldi. ı. Evini dönüştürmek isteyen vatandaşa sağlanan ucuz maliyetli kredi desteği artırıldı. 6306 Sayılı Kanun kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı önceki gün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Her yıl 300 bin konut dönüşecek!

HER YIL 300 BİN KONUT 

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülecek karara ile hak sahipliği bazında destek sağlanacak kredi anapara tutarı için üst limit, güçlendirme kredisinde 50 binden 80 bin liraya, konut yapım, konut edindirme, iş yeri yapım ve iş yeri edindirme kredileri ise 125 binden 200 bin liraya çıkartıldı. Bir hak sahibi adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı da 625 bin liradan 1 milyon liraya yükseltildi. Böylece tüm kalemlerde yüzde 60 oranında kredi desteği artışı yaşandı.

Her yıl 300 bin konut dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde her yıl 300 bin konutu dönüştürme hedefiyle çalıştıklarını vurgulayarak "Kentsel dönüşümü hızlandıracak, vatandaşlarımıza mali kolaylık getirecek bir düzenlemeyi daha hayata geçirdik. Yapılarını kentsel dönüşüm kapsamında yenileyen vatandaşlarımız için kredi miktarlarını artırdık" dedi. Bakan Kurum, bugüne kadar verilen faiz desteğinin 147 milyon 998 bin lira olduğunu belirterek, "Türkiye genelinde toplamda 4 milyar 565 milyon lira kira yardımı yaptık. Noter harcı, tapu harcı, damga vergisi gibi vergi harç ve ücretlerden muafiyet de sağladık. Toplam 16 milyar TL kaynak kullandık" şeklinde konuştu.

Son dakika! Kentsel dönüşüme büyük kolaylık getirildi!

 


Geri Dön