28 / 03 / 2024

Murat Kurum: Hedefimiz yılda 300 bin konutu dönüştürmek!

Murat Kurum: Hedefimiz yılda 300 bin konutu dönüştürmek!

Bir dizi ziyaret için Kayseri’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlık olarak hedeflerinin her yıl 300 bin konutu dönüştürmek olduğunu açıkladı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'ı ziyaret etti. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalar yapab Bakan Murat Kurum, Kayseri'de yapılacak olan çalışmalara dair bilgi verdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını tarihi kent meydanlarının yenilenmesi ve deprem riski yaşanan alanlardaki dönüşümü sağlamak üzere ikiye ayırdıklarını ifade eden Bakan Kurum, Bakanlık olarak hedeflerinin her yıl 300 bin konutu dönüştürmek olduğunu dile getirdi. 

Bunun 30 bininin Bakanlık ve  TOKİ  aracılığıyla gerçekleştirileceğini ifade eden Kurum, kalan kısmının da 20 yıllık bir plan çerçevesinde özel şirket işbirliğiyle sonlandırılacağını belirtti. 

"11 MADDELİK SEÇİM MANİFESTOSUNUN 8'İ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİKLE İLGİLİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beyan ettiği 11 maddelik seçim manifestosunun 8'inin çevre ve şehircilikle ilgili olduğunu belirten Kurum, şunları söyledi;

"Bu manada ilçe belediyelerimizden başlamak üzere büyükşehirlerimizle projeleri geliştireceğiz. Yeşil alan ortalamamıza baktığımızda dünyanın gelişmiş ülkelerinden daha az. Yakın zamanda sosyal donatılar, millet bahçeleri ile kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıracağız. Bu anlamda aldığımız bayrağı belediye başkanlarımızla birlikte daha yukarıya çıkarmak amacıyla belediye başkanlarımızla birlikte çalışacağız."

AK Parti'nin 11 maddelik seçim manifestosu belli oldu!

Kentsel dönüşüme yeni model!

İmara kamu yararı ayarı!

Murat Kurum: 12 ülkede tapu temsilciliği açacağız!


Geri Dön