23 / 04 / 2024

Herkes bu sorunun cevabını arıyor! Dolar neden yükseliyor?

Herkes bu sorunun cevabını arıyor! Dolar neden yükseliyor?

Dolar/TL aralık ayında 18 liraya kadar yükseldi. Kur korumalı Mevduat sistemi ile 12 TL seviyesine kadar gerileyen dolar şu anda 17,24 TL oldu. Peki dolar neden yükseliyor?



Dolar/TL bugün de yükselmeye devam ediyor. Doların neden yükseldiğini merak edenler araştırma yaparken Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Selva Demiralp doların neden yükseldiğini açıkladı.

 Herkes bu sorunun cevabını arıyor! Dolar neden yükseliyor?

Selva Demiralp doların yükselişi ile ilgili: ''KKM döviz talebindeki artışı durduramaz. Bu durumda kur artışı Hazineyi ve TCMB'yi ciddi bir genişleme zorunda bırakır.'' ifadesini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön