23 / 04 / 2024

Herkesin merak ettiği konu: Altın almalı mı, satmalı mı?

Herkesin merak ettiği konu: Altın almalı mı, satmalı mı?

Altın piyasası haftanın son işlem gününde de hareketliliğine hız kesmeden devam ediyor. Altın fiyatları 30 Mart tarihinden bugüne kadar yönünü yukarı çevirirken son günlerde ocak ayının seviyelerine gelmeye başladı.



Altın yatırımcıları sabahın erken saatlerinden itibaren altın piyasasını yakından takip ediyor. Altın fiyatlarında son zamanlarda görülen yükseliş yatırımcısının yüzünü güldürdü fakat son günlerde görülen düşüş eğilimi yatırımcısı tarafından altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatları düşecek mi? Altın alalım mı satalım mı? sorusunun cevabı merak edilmeye başlandı. A Haber'e konuk olan  altın piyasaları uzmanı İslam Memiş canlı yayında altın piyasası hakkında önemli açıklamalar yaptı.

İslam Memiş son zamanlardaki altın piyasası ile ilgili şu açıklamaları yaptı: ''Altın fiyatlarında yaşanan bu düşüşlerin ana sebebi dolar kurunda yaşanan sert düşüşlerden kaynaklı. Dolar kurunda 8,80 seviyesine doğru hızlı bir yükseliş vardı dolar kurunda yaşana düşüşle birlikte 8,30'un altına geriledi. Türk lirasının değer kazanması ve dolar kurunun düşmesi altının ve gümüşün fiyatının düşmesine sebep oldu.

502 lira teknik destek seviyesi var bu dönemde vatandaşlara alım fırsatları sunacağını düşünüyoruz. Altının ons fiyatı tarafında bir toparlanma yaşanıyor. Ons fiyatının toparlanması gram altın fiyatının yukarı doğru çekecektir.

Herkesin merak ettiği konu: Altın almalı mı, satmalı mı?

TÜRKİYE'DE TARİHİ GÜN

502-510 lira arsındaki fiyatlar vatandaşa alım fırsatı sunabilir. Bu düşüşleri altın alacak vatandaşlar iyi şekilde değerlendirmeli. Bizler bu düşlerin kalıcı olduğunu öngörmüyoruz. Kısa vadede altının gram fiyatının 540 seviyelerine çıkmasını bekliyoruz. Düşük fiyatlar bir yatırım fırsatı olabilir.

Gözlerimiz dolar kurunda. Önümüzdeki hafta FED toplantısı var, Merkez Bankası'nın faiz toplantısı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'ın görüşmesi var, bunun olumlu geçeceğini düşünüyoruz. Yaşanan pozitif havayla dolar kaybındaki değer kayıpları sürebilir. Ancak altının gram fiyatının düşüşü 502 liranın altına sarkmayabilir.

Altın fiyatlarındaki düşme önümüzdeki haftaya sarkabilir. Her düşüş bir alım fırsatıdır. Düşüşler kalıcı olmayabilir. Şu anda iyi alım fırsatları olduğunu düşünüyorum. Amerika'da yaşanan enflasyon riskleri altının gram fiyatlarını yukarı doğru çekebilir. Düğün sezonu başladı. Fiziki altın talebi ne kadar artarsa altın fiyatının da değer kazanacağını söyleyebiliriz.''

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Düşüş başladı: Altın piyasasında neler oluyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön