16 / 04 / 2024

Hikmet Haspolatlı kimdir?

Hikmet Haspolatlı kimdir?

Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm zirvesi konuşmacılarından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı kimdir? İşte Hikmet Haspolatlı'nın biyografisi...



Hikmet Haspolatlı kimdir? 


Hikmet Haspolatlı 1978 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Yalova’da tamamladı. 


Şehir Plancısı, Kamu Yönetimi Uzmanı Hikmet Haspolatlı, 2000 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinden Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde lisans eğitimini, 2009 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisansını tamamladı.


Hikmet Haspolatlı 2000-2006 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Şehir Planlama Müdürlüğünde, 2007-2011 yılları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü İmar Planlama Daire Başkanlığında görev yaptı,  


Haspolatlı, 2011 - 2013 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünde; Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı, Kıyı Alanları Dairesi Başkanı, Özel Projeler ve Kentsel Tasarım Dairesi Başkanı ve Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Dönüşüm Alanları Daire Başkanı görevlerini yürüttü.


Hikmet Haspolatlı, Nisan 2013 tarihinden bu yana Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 


Haspolatlı'nın İmar Hukuku, Planlama, Bütünleşik Kıyı Alanları Planlaması ve Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında bir çok çalışma ve projede yer aldı, makaleleri yayınlandı.


Geri Dön