23 / 04 / 2024

Hilmi Işıkören’den emlak komisyonu eleştirisi!

Hilmi Işıkören’den emlak komisyonu eleştirisi!

Emlakta Lider Geliştirme Programı’nın kurucusu ve eğitmeni olan Hilmi Işıkören, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'le ilgili görüşlerini paylaştı.



Emlakta Lider Geliştirme Programı’nın kurucusu ve eğitmeni olan Hilmi Işıkören, 5 Haziran 2018 Salı günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile ilgili görüşlerini sosyal medya hesabında paylaştı. İşte Işıkören'in yorumu;

"Kim tam hizmet bedeli yüzde 6 alıyordu ki zaten, yüzde 4 iyi oldu diyenleri gördükçe dehşete düşüyorum.

Emlak işi hizmet işidir. Hizmetin hakkını tam olarak verip karşılığında hakkını da tam olarak almaktır emlak danışmanlığı ve mesleğe saygı bunu gerektirir. Yüzde 4 iyi oldu diyenler demek ki bugüne kadar eksik iş yapıyorlardı, hizmetleri yeterli değildi, pazarlığa açıklardı, hizmet verdikleri insanlar onlara boşuna fazladan yüzde 2 hizmet bedeli ödediler.

Hakkını vermediğimiz şeylerin değerini de bilmeyiz, ya da onu çok aşağıda bir yerde görürüz. Ayrıca kaliteli hizmetin ederi ucuz değildir. Yüzde 4 hizmet kalitesini daha da düşürür. İşin hakkını veren sektör profesyonelleriyle yönetmelik yasalaşana kadar zamanla doğru şekillenecektir."

Hilmi Işıkören


Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'le birlikte emlak komisyonuna resmen sınırlama getirildi. Buna göre, alım satım işlemlerinde hizmet bedeli oranı, alım satıma aracılık sözleşmesinde yer alan satış bedelinin katma değer vergisi hariç yüzde 4'ünden fazla olamayacak.
 

Hilmi Işıkören'den emlak komisyonu önerisi!
 

 

Emlak komisyonuna resmen sınırlama geldi!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik tam metni 2018!


Geri Dön