27 / 04 / 2024

Hilmi Işıkören'den emlak komisyonu önerisi!

Hilmi Işıkören'den emlak komisyonu önerisi!

Emlakta Lider Geliştirme Programı’nın kurucusu ve eğitmeni olan Işıkören, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'le ilgili görüşlerinin 2'ncisini sosyal medya hesabından paylaştı.



Emlakta Lider Geliştirme Programı’nın kurucusu ve eğitmeni olan Hilmi Işıkören, 5 Haziran 2018 Salı günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile ilgili görüşlerininin 2'ncisini sosyal medya hesabında paylaştı. İşte Işıkören'in yorumu;

Yönetmelikle yüzde 2 +2’ye inen hizmet bedelleri markalı emlak ofislerinde sıkıntı yaratıyor. Müşteriler, yüzde 3 hizmet bedeli yazan mevcut sözleşmelere itiraz edip oranı yüzde 2’ye düşürüyor. Danışmanlar, gelirleri daha da azalacak kaygısıyla diğer danışmanlarla paylaşım yapmaktan kaçınıyor. Ofis sahipleri, Merkez Ofislerine ödeyecekleri aylık bedellerin yüksek kalmasından şikayet ediyor.

Önlem olarak VIP hizmet adı altında bir hizmet paketinin müşterilere sunulması konuşuluyor. Yani yüzde 2 ile şu hizmetleri alabilirsiniz ancak yüzde 1 ilave ödeme yaparak VIP hizmetimizden yararlanarak gayrimenkulünüzün satışını hızlandırabilirsiniz. Bu yaklaşım ile daha büyük sıkıntılar yaşanacaktır. Müşteri hizmetlerin ekstra bir bedelle çeşitlendirilmesini anlamakta güçlük çekecek, danışmanlarla gereksiz diyaloglara girecek, ilişkiler gerilecek, güven zedelenecektir. Ayrıca VIP hizmet paketi ofisler arası ekstra bir savaş oluşturacak zaten kızgın olan rekabet daha da derinleşip göz oyan, zarar veren sonuçlar yaratacaktır.

Hizmet bedelinin yüzde 3 + yüzde 3 olması yönünde çalışmalar yapılmalı ve yönetmelik bu yönde yasalaşmalıdır.


Hilmi Işıkören

Hilmi Işıkören’den emlak komisyonu eleştirisi!
 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik tam metni 2018!


Geri Dön