20 / 04 / 2024

Hilmi Türkmen'den Validebağ açıklaması!

Hilmi Türkmen'den Validebağ açıklaması!

Hilmi Türkmen Validebağ açıklaması yaptı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ Korusu’nun yanına yapılacak cami inşaatının yasal olduğunu belirterek çevre halkının medyayı yanlış yönlendirdiğini öne sürdü.



Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ tartışmasında çevre halkını suçladı


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ Korusu’nun yanına yapılacak cami inşaatının yasal olduğunu belirterek çevre halkının medyayı yanlış yönlendirdiğini öne sürdü. Türkmen, “Bu işin çevreyle, koruyla ilgisi yok. Burası dini alan ve biz buraya vatandaşın talebiyle cami yapacağız. Bize ‘dava açtık’ dur diyorlar. Arkadaşlar maalesef bu memlekette fazla tolerans, fazla iyi niyet karşındakini azdırıyor, karşındakini kendisini haklıymış gibi bir pozisyona düşürüyor. Haklılıkları yok” dedi.


‘Dertleri koruya konmak’


Mahalle sakinleri “Dertleri cami değil, koruya konmak” derken  davayı açan avukat Gülsün Özdemir ise “Kafa karışıklığı yaratmaya çalışıyorlar. Dava konusu yer ile yürütmeyi durdurma kararını aldığımız yer, aynı yer” dedi. Validebağ Korusu’nun yanındaki alanın daha önce yeşil alan olduğu, Üsküdar Belediyesi’nin daha sonra burayı dini alana çevirdiği öne sürülüyor.


‘Şeytanilik yapıyorlar’


CHP’li vekil İhsan Özkes ise Validebağ Korusu’yla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Son bir kaç yıldır burayı betonlaştırmak için çaba gösteriyorlar. Halka rağmen bir şeyler elde edemeyince cami kartını kullanıyorlar. Cami birleştiren, bir araya getirendir. Yeşili korumak için direnenleri, camiye karşı gibi göstererek şeytani bir hileye başvuruyorlar. Rahmanilik görüntüsü altında şeytanilik yapıyorlar.”  


Vatan


Geri Dön