24 / 04 / 2024

Hilton, Accor ve Marriott zinciri 85 otel kuracak

Hilton, Accor ve Marriott zinciri 85 otel kuracak

Hilton 2011'e kadar 13 yeni otel açmayı, Akfen, Accor ile 60 otellik zincir oluşturmayı hedefliyor



Gayrimenkul'de son dönemlerde otel ve özellikle şehir otelleri yatırımlarında yaşanan canlanma dikkat çekiyor. Hilton 2011'e kadar 13 yeni otel açmayı planlarken, Akfen Grubu, uluslararası otel grubu Accor ile 2019 yılına kadar 60 otelden oluşan bir zincir kurmayı hedefliyor. Yine uluslararası otel zincirlerinden Marriott ise 12-13 yeni otel işletmesiyle ilgili görüşmeler yapıyor.

ANADOLU YAKASINA TALEP ÇOK
TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer, son bir ayda yaptıkları değerlemelerde otellerin ağırlıklı olduğuna dikkati çekerek, "Yatırımcılarda otelle ilgili bir arayış var. Özellikle de İstanbul'un Anadolu yakasında'' dedi. Hilton Kuzey Avrupa Bölgesi Genişlemeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Collini de, Türkiye'nin kendileri için bir stratejik gelişim pazarı olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin 7 merkezinde 8 Hilton 1 Conrad olmak üzere 9 otel işletiyoruz. Geçtiğimiz 18 ay içerisinde Diyarbakır, Kütahya, Manisa, Bursa, Şanlıurfa, Mersin, Çorlu ve Çorum gibi farklı bölgelerde açılacak olan 13 otel için imza attık. 2011'e kadar açılması planlanan 13 yeni otelimiz var '' dedi.

AVM'ler iş oteline dönüşüyor
Sunrise Queen Hotels Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadettin Ulubay da yan yana yapılan alışveriş merkezleri (AVM) ile özellikle İstanbul'da AVM enflasyonu olmuş gibi gözüktüğünü belirterek, ''AVM'ler cazibesini yitirdi. Yatırımlar business otel yatırımlarına kayıyor'' dedi.
Sabah


Geri Dön