29 / 03 / 2024

Hilton Antakya Müze Otel'e ikinci ödül!

Hilton Antakya Müze Otel'e ikinci ödül!

Hilton Antakya Müze otele ikinci ödül geldi. Hilton Antakya Müze Otel, İspanya' dan sonra Singapur' da " Geleceğin yapıları " kategorisinde birincilik ödülü de kazandı.



Hilton Antakya Müze Otel Genel Müdürü Aydın Duran' ın verdiği bilgiye göre, ilkini geçtiğimiz yıl İspanya' da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivalinde aldıkları ödülden sonra, 1-3 Ekim 2014 tarihinde Singapur' da düzenlenen Dünya Mimarlık festivalinde bu kez " Geleceğin yapıları" kategorisinde birincilik ödülüne layık örüldüğünü ifade etti. 

Hilton Antakya Müze Oteli Genel Müdürü Aydın Duran, İlki 2008 yılında düzenlenen WAF VVorld Architecture Festival (Dünya Mimarlık Festivali), tüm dünyada mimarlık alanındaki en önemli etkinliklerden biri olarak kabul edildiğine dikkat çekerek, Etkinlik boyunca geniş kapsamlı sergiler, söyleşiler ve seminerler lif düzenlenerek tüm dünyadan aday gösterilen projeler jüri tarafından değerlendirilerek farklı kategorilerde ödüllendirildiklerini belirtti. 

Bu yıl 1-3 Ekim 2014 tarihleri arası Singapur, Marina Bay Sands Convention Center' da düzenlenen etkinlikte EAA-Emre Arolat Architects adına finale kalan projelerin sunumları ekibin önemli mimarları olan Leyla Kori, Natali Tombak, Özge Ertoptamış ve Zeynep Uşşaklı tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Genel Müdür Aydın Duran, Bu projeler arasında olan Antakya Müze Otel, festivalin ilk günü sonunda " Geleceğin Yapıları / Dinlence" kategorisinde birincilik ödülünü aldığını bilgisini verdi. 


Bu proje kapsamında, arazi içinde bulunan Helenistik dönem kalıntıları korunarak bir kamusal müzeye çevrilirken üst kotlar nitelikli bir otel olarak düzenlendiğini hatırlatan Genel Müdür Aydın Duran, Asfuroğlu Grubu' nun bir yatırımı olan Müze Otel, önümüzdeki yıl tamamlanarak bir uluslar arası zincir tarafından işletmeye açılacağını verdiği bilgiler arasında dile getirdi. 


Hatay Anayurt


Geri Dön