25 / 04 / 2024

Hilton Türkiye'de 2021’de 100 oteli geçecek!

Hilton Türkiye'de 2021’de 100 oteli geçecek!

Kovid-19 salgınına rağmen 2020’de 10 yeni otel anlaşmasına imza atan Hilton Türkiye, 2021’de hedef yükseltti. Türkiye’nin en cazip pazar olduğunu kaydeden Hilton Türkiye Yatırım Yönetici Direktörü Temel, “Otel sayımızı 100’ün üzerine taşıyacağız” dedi



Dünya genelinde bir milyon odaya ulaşan Hilton Grubu, Türkiye'de de hedef büyüttü. 2020'de küresel salgın Kovid-19 salgınına rağmen Türkiye'deki yatırımlarında hız kesmeyen Hilton, geçen yıl 10 yeni otel anlaşmasını imzaladı.

Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre; Double Tree, Garden Inn, Hampton, Conrad, Hilton ve Curio olmak üzere altı markası olan grup, 2020'de lüks segmentte yer alan LXR markasını da Türkiye'ye taşıdı. Hali hazırda 68 otelle hizmet sunan Hilton Türkiye, 2021'de sayıyı 100'ün üzerine çıkarmayı hedefliyor. 

EN ÇEKİCİ DESTİNASYON

Türkiye'nin küresel ölçekte halen en çekici turizm destinasyonlardan biri olduğunu belirtenHilton Türkiye Yatırım Yönetici Direktörü Tuğrul Temel, "Hali hazırda hizmet veren 68 otelimiz var. Pandeminin yaşandığı 2020 yılında 10 yeni projenin duyurusunu gerçekleştirdik. Bunlardan üçü hizmete açıldı ve Bodrum'da misariflerini kabul etmeye başladı. Bunlara ek olarak İstanbul'da üç ve bölgesel lokasyonlarda dört otel anlaşmasına daha imza attık" dedi. Duyurusu yapılan 10 yeni projeyle geliştirme aşamasında 28 otellerinin bulunduğu bilgisini veren Temel, "Türkiye'de hizmet veren ve geliştirme aşamasında olanlarla birlikte toplam 96 otelimiz var. Bunların oda sayısı 17 bini aşıyor. Gelecek yıl en az 5 otelimizin açılacağını söyleyebilirim ki bu rakam devam eden inşaat süreçlerindeki gelişmelere göre artabilir de... 2021 sihirli 100 rakamına ulaştığımız yıl olabilir" açıklamasında bulundu. 

Hilton Türkiye de 2021’de 100 oteli geçecek!

HIZLA BÜYÜYEN PAZAR

Avrupa'daki odalarının yaklaşık yüzde 15'inin Türkiye'de olduğunu dile getiren Temel, "2020'de portföyümüzü genişletmek için yaptığımız yeni anlaşmalara Türkiye, Avrupa'nın en hızlı büyüyen pazarlarından biri oldu" dedi.

Hilton Grubu'nun dünyada 18 markayla hizmet sunduğunu aktaran Temel, şunları kaydetti: 

"Double Tree, Garden Inn, Hampton, Conrad, Hilton markalarına 2019 yılında Curio'yu ekledik. 2020'de ise lüks segmentte yer alan LXR Hotels&Resorts markasını getirdik ve marka sayımız 7'ye çıktı."

YATIRIMCILAR UZUN VADELİ BAKIYOR

2020'nin turizm sektörü için zor bir yıl olduğunu anımsatan Temel, "Ancak Hilton Türkiye için büyüme perspektifinden baktığımızda, yeni anlaşma sayısı olarak en iyi yıllarımızdan biri oldu. Bu da yine yatırımcıların kısa vadede yaşanan zorluklara değil, Türkiye'de sektörün sunduğu uzun vadeli fırsatlara odaklandıklarının bir göstergesi" diye konuştu.

GLOBAL MARKALAR ÖNCELİKLİ TERCİH OLACAK

2021'de aşıların da devreye girmesiyle beraber seyahat hareketinin başlayacağını ifade eden Temel, "Bu çerçevede de hem yatırımcıların hem de konukların Hilton Clean Stay gibi standart belirleyici uygulamaları hayata geçiren, güvenilir uluslararası markaları öncelikli olarak tercih edeceklerini düşünüyorum" dedi.

Bodrum Hilton Türkbükü Oteli'nin satışı nasıl yapıldı?

Hilton'dan 3 yeni Hampton by Hilton tesisi!


Geri Dön