10 / 05 / 2024

Hiper Gayrimenkul Beylidüzü'nün değerini lüks otel ile katlayacak!

Hiper Gayrimenkul Beylidüzü'nün değerini lüks otel ile katlayacak!

Haramidere'de yapımına başlanan Future Park projesindeki otelin işletmesi için Wyndham oteli ile isim hakkı protokolü imzalandı. 20 yıl geçerli olacak protokole göre otelin adı "Hawthorn Suites By Wyndham İstanbul Esenyurt" olacak.



Haramidere'de yapımına 2013 yılında başlanan 1.632 konutluk Future Park projesi bünyesindeki 348 odalı otelin işletmesi için Wyndham oteli ile isim hakkı protokolü imzalandı. 20 yıl geçerli olacak protokole göre 2017'de hizmete girecek olan otelin adı "Hawthorn Suites By Wyndham İstanbul Esenyurt" olacak.


İstanbul Esenyurt'ta Hiper Gayrimenkul imzasıyla karma konseptte inşa edilen Future Park projesinde yer alan otelin işletilmesinde yer alacak uluslararası şirket belli oldu. Haramidere'de yapımına 2013 yılında başlanan 1.632 konutluk Future Park projesi bünyesindeki 348 odalı otelin işletmesi için VVyndham oteli ile isim hakkı protokolü imzalandı. 20 yıl geçerli olacak protokole göre 2017'de hizmete girecek olan otelin adı "Hawthom Suites By Wyndham İstanbul Esenyurt" olacak. 


METREKARESİ 3 BİN DOLAR 

50 milyon dolar yatırım değerine sahip otel için Wyndham isim hakkının satın alındığını açıklayan Hiper Gayrimenkul A.Ş. Genel Müdürü Yüksek Mimar Ümit Velioğlu, otel odalarının bireysel satışlarına başladıklarını ve metrekaresinin 3 bin dolar olduğunu söyledi. işletme sürecinin grup şirketlerinden olan GRM tarafından yapılacağını kaydeden Velioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Otelden oda satın alan yatırımcılara tapudan his«- t se verilecek ve kâra ortak edilecek. Böylece otel yatırımcıları normal bir rezidans ya da konut yatırımına göre üç kat daha fazla kira geliri elde edecek. 

Her yıl masraflar çıktıktan sonra oluşan geliri havuza aktaracağız ve satın alınan rezidansın büyüklüğüne göre hak sahiplerine dağıtacağız. İlk iki yıl yüzde 8'lik kâr payı şirket garantisinde olacak. 20 yıl sonra hissedarlar isterse otel hizmetlerine devam edilecek. Arzu edenler hisselerini diledikleri zaman devredebilecek." 


Yüzde 80 kazandırdı 

Hiper Gayrimenkul A.Ş Genel Müdürü Yüksek Mimar Ümit Velioğlu, akıllı ev sistemleri ile donatılan 1632 Future Park'taki dairelerin yüzde 80'inin satıldığını belirterek, "4+1 ve 5+1 dairelerin satışını tamamladık. 1632 konuttan yaklaşık 230 adet stok kaldı. Yüzde 80 primlenen daireler için yüzde 35'i peşin, kalanı 36 ay5ifır faizle ödeme fırsatı var. En ucuz daire 150 bin lira" dedi. Protokole imza koyan VVyndham Hotel Grup Gelişmeden sorumlu Başkan Yardımcısı Christian Michel de; "Beylikdüzü bölgesinin yeni yapılan havalimanına, 3. köprü otoyoluna, fuar merkezlerine yakın olması ve son yıllarda bölgenin birçok marka değeri yüksek proje ile hızlı gelişmesi bizi heyecanlandırıyor. Çevresinde yaklaşık 10.000 konutun daha yer aldığı bu bölgenin en nitelikli projesi olacağına inandığımız Future Park Proje sahibi Hiper A.Ş. ile bölgenin otel ihtiyacını karşılamak için iş birliği yaptık. Bu kapsamda Hiper Gayrimenkul A.Ş. ile 20 yıllık isim hakkı franchise anlaşması imzalıyoruz" dedi. 


LÜKSÜN ADRESİ 

33 katlı tek blokta yükselecek olan Havvthorn Suites by VVyndham İstanbul Esenyurt'ta 174 adet standart, 58 adet executive, 116 adet suit oda olmak üzere toplamda 348 oda bulunuyor. Aynı zamanda odalar birleştirilerek değişik boyutlarda süitler elde edilebiliyor. Metrekaresi bin 800 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulan 5 yıldızlı otelde kapalı havuzu, masaj salonları, stüdyoları ile toplamda 2000 metrekare alana yayılmış kapsamlı spa ve fitness merkezi, 500 kişilik balo salonu, 200 kişilik restoran, iş toplantıları için 50'şer kişilik 5 adet toplantı salonu yer alacak. 


İnşaat ve gayrimenkul sektörü profesyonelleri projelerin sağlıklı devamı için birbiriyle uyumlu ve güçlü bir hükümetin bir an önce kurulmasını arzu ettiklerini, sektör için güven ve istikrarın olmazsa olmaz şartı olduğunu vurguladı. İstikrar ve güven ortamının devamı halinde sektör olarak ekonomiye katkı sağlamayı sürdüreceklerini vurgulayan müteahhitler, şu anda arz konusunda herhangi bir sorun yaşanmadığını, tüketiciler tarafında ise belirsizlik nedeniyle az da olsa satışların durduğunu kaydediyor. 

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, seçimlerin huzurlu bir şekilde gerçekleştirildiğini ve hükümetin kurulmasını beklediklerini söyledi. Durbakayım, seçimle ilgili hiçbir olumsuz beklentilerinin olmadığını belirterek, "Seçim atmosferi bittikten sonra bütün liderler Türkiye'de müreffeh ve huzur içinde yaşamak için mesaj veriyor. Hükümetin kurulmasına yönelik Sayın Cumhurbaşkanının açıklamaları oldu. Hiçbir endişemiz yok" dedi. 


İSTİKRAR ORTAMI DEVAM ETMELİ 

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir de faizin artmasının üretimin ve reel ekonominin yavaşlaması anlamına geleceğini ifade ederek, şunları kaydetti: "istikrar ortamının sadece kendi sektörümüzde değil, tüm sektörlerde nasıl bir ivmelenme yarattığını ve büyümeyi nasıl tetiklediğini çok yakından gördük. Bizim iş dünyası olarak siyasetten tek bir beklentimiz var. O da istikrar ortamının devam ettirilmesine yönelik adımların atılmasıdır." 

Yeni Akit


Geri Dön