26 / 04 / 2024

Hırka-i Şerif'in konservasyonu tamamlandı!

Hırka-i Şerif'in konservasyonu tamamlandı!

Fatih´teki Hazreti Muhammed´e ait "Hırka-i Şerif"in konservasyonu tamamlandı



İstanbul Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Hırka-i Şerif´in konservasyonu için Marmara ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversiteleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ilgili birimlerinden oluşturulan bilimsel bir kurul oluşturulduğu hatırlatıldı.

Hem Hırka-i Şerif´in konservasyonu hem de Hırka-i Şerif´in muhafaza edildiği mekanın restorasyonu için çalışmaların nisan ayında İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihale ile başlatıldığı anımsatılan açıklamada, çalışmaların bitirilmesinin ardından Hırka-i Şerif´in özel olarak hazırlanan vitrine yerleştirildiği ve Ramazan ayında ziyarete hazır hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, yarın Hırka-i Şerif Camisi´nde İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili´nin katılımıyla konuya ilişkin bir basın toplantısı yapılacağı kaydedildi. Hırka-i Şerif´in, 20 Ağustos Cuma günü vatandaşların ziyaretine açılacağı öğrenildi.
AA


Geri Dön