26 / 04 / 2024

Hızlı kentsel dönüşüme aracı kurum önerisi!

Hızlı kentsel dönüşüme aracı kurum önerisi!

Mimar Nihat Şen, hızlı kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onaylı aracı kurumlara ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bakanlıklar tarafından denetlenecek şirketler vatandaşa hem bilgi hem de finansal çözüm önerileri sunacak. 



Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2018 yılı kentsel dönüşümde hız yılı ilan edildi. Çevre ve Şehirçilik Bakanı Mehmet Özhaseki, dönüşümün önünü tıkayacak her türlü mevzuatı kolaylaştıracaklarını vurguladı.

Kentsel Dönüşüm uzmanı Mimar Nihat Şen, kentsel dönüşüm için atılan adımların yeterli olmadığını vatandaşın hala en büyük eksiğinin bilgi olduğunun altını çizdi. Şen bunun için bakanlık onaylı araçı kurumlara ihtiyaç olduğunu aktardı.
 

ONAY SÜRECİ HIZLANSIN
 

Hızlı dönüşüm için kentsel dönüşüm ofislerinin de onay verebilmesi gerektiğine işaret eden Şen, “Bu iş bir sistem işi. Halihazırda var olan kentsel dönüşüm ofislerinde onay verme yetkisi yok. Tüm onaylar Ankara’dan bakanlıktan alınıyor. Bu da süreci uzatıyor. Oysa dönüşüm için vatandaş aracı kurumlara gitse, aracı kurumlar, dönüşüme talip inşaat firmalarının mali yapılarını ve geçmişte bitirdikleri projeleri de objektif bir değerlendirmeyle ele alsa ve bundan sonra dönüşüm onayı hızlıca verilse kentsel dönüşüm tüm ülke genelinde hızlanır” dedi.
 


Geri Dön