24 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm aracı kurumu

kentsel dönüşüm aracı kurumu

Mimar Nihat Şen, hızlı kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onaylı aracı kurumlara ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bakanlıklar tarafından denetlenecek şirketler vatandaşa hem bilgi hem de finansal çözüm önerileri sunacak. 

Esenler'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Esenler'deki 56 bin konutun 6 bini kamu ile geriye kalanı ise özel sektör kamu iş birliği ve özel sektör ile şahıslar aracılığıyla yenilendi. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm kişilere rant aracı olmamalı!

Kentsel dönüşüm sağlıklı ve güvenli evlerde huzur içinde yaşamak için yapılmalı. Yapılan dönüşümle şehrin yoğunluğunu artırmamalı ve kişilere rant aracı olmamalı...

Hızlı kentsel dönüşüme aracı kurum önerisi!

Mimar Nihat Şen, hızlı kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onaylı aracı kurumlara ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bakanlıklar tarafından denetlenecek şirketler vatandaşa hem bilgi hem de finansal çözüm önerileri sunacak. 

Kentsel dönüşüm, Sulukule'yi ikiye böldü!

Kentsel dönüşümün gerçekleştirildiği taraftaki lüks konutlarda yaşayan Suriyeliler, demir bir kapı aracılığıyla, Romanların yaşadığı taraftan izole ediliyor.

Kentsel dönüşüm yaşam düzeyinin yükseltilmesi içindir!

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, “Kentsel dönüşüm projeleri yaşam düzeyinin yükseltilmesini amaçlamalıdır. Bu projeler, ayrıcalıklı imar hakkı sağlama aracı olarak kullanılmamalıdır” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm yaşam kalitesini yükseltmeli!

Kentsel dönüşüm; apartmanınıza geldiğinizde aracınızı kolayca park edecek yer bulmaktır, cadde ve sokaklarınızın belirlenen standartlara göre yeterli genişlikte olmasıdır, binaların biri birine uyumlu ve estetik görünmesidir...

Malatya Darende kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı!

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı aracılığıyla kentsel dönüşüm uygulamasıyla yenilenecek Darende çarşının, mimari projesini esnaflara tanıttı.

Kentsel dönüşüm imar hakkı sağlama aracı olmamalı!

Kentsel Dönüşüm adı altında parsel bazında eski yapıların yıkılıp yerine yenileri yapılırken Antalya Kent Konseyi Başkanı Sema Nur Kurt, “Kentsel dönüşüm projeleri ayrıcalıklı imar hakkı sağlama aracı olarak kullanılmamalı” dedi.

Beydağı Kentsel Dönüşüm projesinde 1083 konut satışa çıkıyor!

Beydağı Kentsel Dönüşüm projesinde 1083 konut Halk Bankası aracılığıyla satışa sunuluyor. Söz konusu konutlardan almak isteyen vatandaşların 26 Ekim – 10 Kasım tarihleri arasında Halk Bankası’na müracaat edebilecekleri kaydedildi.

Balıkesir'de Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi ne zaman yapılacak?

Ülkemizi çok yakından ilgilendiren ve gelecek 20 yıl içerisinde ekonomimizin aracı olacağı gibi gözüken kentsel dönüşümün, tam olarak anlaşılmasını sağlamak amacıyla planlanan "Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi" 22 Ekim'de Balıkesir' de yapılacak

Kayseri Talas'ta kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Talaş Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu gazetemiz aracılığıyla ilçe sakinlerine müjde vererek, "Kentsel Dönüşümün, ihalesi yapıldı, planlama yapıyoruz" diye konuştu.

Mehmet Ergün Turan: Kentsel dönüşüm zenginlik aracı olarak görülmemeli!

Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentsel dönüşümün rant alanı olarak algılandığından yakındı ve "İnsanlar 'felaket gelecek bundan nasıl kurtuluruz' diyeceğine 'felaket geliyor nasıl kar ederiz' derdindeler" dedi

Kentsel dönüşüm zenginlik elde etme aracı olarak görülmemeli!

Kentsel dönüşüm zenginlik elde etme aracı olarak görülmemeli. 100 metrekare dairesi olana 120 metrekare veriliyor. Bu da diğer taraftaki tüm komşuların hepsinde böyle bir beklenti doğuyor.

kentsel dönüşüm aracı kurumu Haberi

kentsel dönüşüm aracı kurumu

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2018 yılı kentsel dönüşümde hız yılı ilan edildi. Çevre ve Şehirçilik Bakanı Mehmet Özhaseki, dönüşümün önünü tıkayacak her türlü mevzuatı kolaylaştıracaklarını vurguladı.

Kentsel Dönüşüm uzmanı Mimar Nihat Şen, kentsel dönüşüm için atılan adımların yeterli olmadığını vatandaşın hala en büyük eksiğinin bilgi olduğunun altını çizdi. Şen bunun için bakanlık onaylı araçı kurumlara ihtiyaç olduğunu aktardı.
 

ONAY SÜRECİ HIZLANSIN
 

Hızlı dönüşüm için kentsel dönüşüm ofislerinin de onay verebilmesi gerektiğine işaret eden Şen, “Bu iş bir sistem işi. Halihazırda var olan kentsel dönüşüm ofislerinde onay verme yetkisi yok. Tüm onaylar Ankara’dan bakanlıktan alınıyor. Bu da süreci uzatıyor. Oysa dönüşüm için vatandaş aracı kurumlara gitse, aracı kurumlar, dönüşüme talip inşaat firmalarının mali yapılarını ve geçmişte bitirdikleri projeleri...