26 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm destek hattı!

Kentsel dönüşüm destek hattı!

Kentsel dönüşüm hakkında merak edilen hususlara, kanun ve yönetmeliklerden ulaşılabileceği gibi merak edilen konular kentsel dönüşüm destek hattı olan Alo 181 aracılığı ile de öğrenilebiliyor..



Kentsel dönüşüm destek hattı!

Kentsel dönüşüm projesi ile, riskli alanlar tespit edilerek, bu alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor.


Bu süreçte, riskli yapısı yıkılan maliklere birtakım haklar ve avantajlar sunuluyor. Riskli yapısını anlaşma ile tahliye eden maliklere, tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması hâlinde geçici konut veya işyeri tahsisi yapılıyor.


Konut ve işyeri tahsisi yapılamaması halinde ise, Bakanlık tarafından belirlenen aylık kentsel dönüşüm kira yardımı yapılabiliyor. 


Proje hakkında merak edilen hususlara, kanun ve yönetmeliklerden ulaşılabileceği gibi merak edilen konular kentsel dönüşüm destek hattı 'ndan da öğrenilebiliyor.


Ocak 2013 te kurduğu kentsel dönüşüm hattı vatandaş ile Bakanlık arasında direkt iletişim kurduruyor. 


Alo 181 Kentsel dönüşüm hattı aracılığı ile; riskli yapı, riskli alan, rezerv alanı gibi kentsel dönüşüm ile ilgili merak edilen konular hakkında bilgi edinilebiliyor.


Alo 181 kentsel dönüşüm hattı, 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.


İstanbul Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü adres ve telefon bilgileri!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön