25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm destek ödemeleri yükseldi! Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 

Kentsel dönüşüm destek ödemeleri yükseldi! Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm destek ödemelerinde artışa gidildiğine dikkat çekerek, kira yardımlarının 1150 TL'den 1500 liraya, 2000 TL'den 2600 liraya yükseldiğini açıkladı. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm destek ödemelerinde artışa gidildiğine dikkat çekerek, kira yardımlarının 1150 liradan 1500 liraya, 2000 liradan 2600 liraya yükseldiğini açıkladı. 

Bakan Kurum, Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlanan 1'inci etap teslim törenine katılarak burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşüm destek ödemeleri yükseldi! Bakan Kurum dan son dakika açıklaması!  

17 Ağustos 1999 depremine değinerek konuşmasına başlayan Kurum, yaşanan depremin üzerinden 23 sene geçtiğine dikkat çeken Kurum, acıların hala tazeliğini koruduğuna vurgu yaptı. 

Elazığ, Malatya ve İzmir'de deprem sonrası yenilenen binaların vatandaşlara teslim edildiğini de vurgulayan Murat Kurum, "İzmir Bayraklı'da şehre yakışacak 5 bin 61 konutluk İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm sürecini başlattık. Konutların yarıdan fazlasını teslim ettik. Kalanları da inşallah yıl sonuna kadar teslim edeceğiz." dedi ve bu projelerle beraber vatandaşlara verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. 

İşte Murat Kurum'un kira yardımı ve TOKİ konutlarıyla ilgili o açıklamaları...


Geri Dön