19 / 04 / 2024

Home Away Türkiye'nin en büyük günlük kiralama sitesini aldı!

Home Away Türkiye'nin en büyük günlük kiralama sitesini aldı!

Günlük kiralama sektörünün büyük oyuncusu ABD'li Home Away, hemenkiralık. com'un yüzde 12.9 hissesini 2 milyon dolara satın aldı.



Yabancı şirketlerin Türkiye'ye olan ilgisi devam ediyor. 2.6 milyar dolarlık piyasa değeriyle günlük kiralama sektörünün en büyük oyuncularından biri olan ABD'li şirket Home Away, hemenkiralık.com'un yüzde 12.9 hissesini 2 milyon dolara satın aldı. Bu satın almayla birlikte Hemenkiralık'ın değerlemesi ise 15.5 milyon dolara ulaştı. Hemenkiralık. com'un kurucu ortaklarından Mehmet Ülkü, yaptıkları bu girişim sonrasında Home Away'in Ortadoğu pazarını da yönetmeye başladıklarını söyledi. 


TAMAMINI İSTİYORLAR 

Home Away'in hemenkiralık. com'un tamamına talip olduğunu belirten Ülkü, görüşmelerinin devam ettiği bilgisini verdi. Hemenkiralık.com'un 72 ülkede hizmet verdiğini belirten Ülkü, "Türkiye'de pazar lideriyiz. Ortadoğu ve Rusya'da da ilk 5'teyiz. Hedefimiz burada da lider olmak" dedi. Günlük direkt 15 bin ziyaretçilerinin olduğunu belirten Ülkü, Home Away üzerinden bu rakamın 50 bine yükseldiğini aktardı. 2014'te 6 milyon TL ciro elde ettiklerini anlatan Ülkü, "2015'te ciroda yüzde 30 büyüdük" diye konuştu. 


2 YILDA YÜZDE 50 BÜYÜDÜ

Alternatif Konaklama Derneği'nin de Başkanı olan Mehmet Ülkü, sektör hakkında bilgiler paylaştı. Türkiye'de 25 bini online olmak üzere 100 bini aşkın konutun günübirlik kiralamaya verildiğini belirten Ülkü, "2 yıl önce bu rakam 60 binlerdeydi. Sektör 2 yılda yüzde 50 büyüdü. Yaklaşık olarak 1 milyar dolarlık iş hacminin olduğunu düşünüyoruz. Ancak bunun yaklaşık yüzde 60'ı kayıtdışı" diye konuştu. 


Sabah 


Geri Dön