26 / 04 / 2024

HSBC, Uluslararası Büyüme Desteği’ni 2’ye katladı!

HSBC, Uluslararası Büyüme Desteği’ni 2’ye katladı!

HSBC; Türkiye’nin uluslararası ticaretten aldığı payın artması ve Türk şirketlerinin bölgesel başarı hikayelerinin çoğalması amacıyla 2013 yılında başlattığı “Uluslararası Büyüme Desteği” kapsamındaki fonu 2 katına çıkartarak, 2 Milyar TL yaptı.




HSBC; Türkiye’nin uluslararası ticaretten aldığı payın artması ve Türk şirketlerinin bölgesel başarı hikayelerinin çoğalması amacıyla 2013 yılında başlattığı “Uluslararası Büyüme Desteği” kapsamındaki fonu 2 katına çıkartarak, 2 Milyar TL yaptı.

 

HSBC’nin, Türk firmalarının dış pazarlardaki rekabet gücünü desteklemek amacıyla 2013 yılında başlattığı “Uluslararası Büyüme Desteği” programı, uluslararası ticarette büyümek isteyen kurumlara sunulan 2 Milyar TL’lik yeni fonla devam ediyor. Türkiye’deki şirketlere uluslararası pazarlardaki fırsatları yakalayabilmeleri için geçtiğimiz yıl, 1,5 ay gibi kısa bir sürede 1 milyar TL’lik kaynak aktaran HSBC, bu kaynağı 2014 yılında 2 katına çıkartmaya karar verdi. Firmaların dış ticarette doğru ürün, doğru hizmet ve doğru finansman ile desteklenmesini amaçlayan program, finansal kaynağın yanı sıra HSBC’nin küresel ağı, tecrübesi, bilgi birikimi ve uluslararası bağlantılar konusunda danışmanlık desteğini de müşterilerin hizmetine sunuyor. Uluslararası Büyüme Desteği, Türkiye ile birlikte İngiltere, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Meksika gibi bazı ülkelerde de hayata geçiriliyor.

 

Uluslararası Büyüme Desteği’nin detaylarının paylaşıldığı basın toplantısında konuşan HSBC Türkiye Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Virma Sökmen, “HSBC Türkiye olarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarını en doğru şekilde belirlemeye odaklanıyor ve en verimli işbirliği modelini yine müşterilerimizle birlikte tasarlıyoruz. Geçtiğimiz yıl başlattığımız Uluslararası Büyüme Desteği de bu stratejik yaklaşımın başarılı bir yansıması. Yoğun ilgi gören Uluslararası Büyüme Desteği’ndeki fon miktarını, bu yıl iki katına çıkartarak, uluslararası ticarette büyümek isteyen firmalara 2 milyar TL’lik bir kaynak sunuyoruz. Uluslararası Büyüme Desteği ile finansal kaynağın yanı sıra HSBC’nin küresel ağını, tecrübesini ve bilgi birikimini de müşterilerimizin hizmetine sunuyor, firmaların uluslararası pazarlara açılmasında önemli avantajlar sağlıyoruz.” dedi.

 

Virma Sökmen sözlerine şöyle devam etti: “HSBC Grubu’nun yatırım için 21 öncelikli pazardan biri olarak belirlediği ülkemizde, uluslararası ticaret hacminin önümüzdeki dönemde de sürdürülebilir bir şekilde artacağını öngörüyoruz. ‘Türkiye’nin Öncü Uluslararası Bankası’ olma stratejimiz, yaygın küresel ağımız, finansal piyasalardaki etkinliğimizle Türkiye’deki şirketleri yükselen pazarlarda aktif olarak desteklemeye devam edeceğiz. Uluslararası Büyüme Desteği kapsamındaki 2 milyar TL’lik yeni kaynağın, Türk şirketlerinin bölgesel başarı hikayelerinin çoğalmasında önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyoruz.”

 

2013 Yılında Uluslararası Büyüme Desteği

 

HSBC Türkiye’nin, 2013 yılında, sadece 1,5 ay gibi kısa bir sürede kullandırdığı 1 milyar TL’lik kaynaktan ve sunulan avantajlardan, yaklaşık 500 kurumsal müşteri faydalandı. Fondan en çok yararlanan illerin başında İstanbul, İzmir, ve  Ankara  geldi.

 

1 milyar TL’lik kaynağın aktarıldığı sektörler ise çok geniş bir yelpaze oluşturdu. Tekstil, kimya ve petrokimya, metaller ve madencilik, gıda ve içecek, makine, yapı malzemeleri, otomotiv, dayanıklı tüketim malları, gıda hariç hızlı tüketim malları, perakende, ilaç, enerji, inşaat ve taahhüt, taşımacılık ve lojistik, telekom ve bilişim ve turizm gibi çok sayıda sektör Uluslararası Büyüme Desteği’nden yararlandı.

 

Uluslararası Büyüme Desteği Kapsamındaki Hizmetler

 

Uluslararası Büyüme Desteği ile sağladığımız kaynağın yanı sıra;

 

- Müşterilerimizi yakından tanıyarak, yapısal analizlerle ihtiyaçlarını en sağlıklı şekilde belirliyor, ticari işlemleri için en uygun ürünü doğru vade ve koşullarla sunuyoruz.

 

- Yapılandırılmış finansman, birleşme ve satın almalar, tahvil ihracı, Sukuk, yatırım finansmanı, sendikasyon gibi finansman tekniklerindeki uzmanlığımızı müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz.

 

-  Dış ticaret çözümlerine uygun özel sigorta ürünümüz ile müşterilerimizin yurtdışı alacaklarını sigortalıyoruz ve bu sayede müşterimizin ihtiyacı olan yükseklikte kredi limiti sağlayabiliyor ve müşterilerimizin rekabette bir adım öne geçmesine destek oluyoruz.

 

- Teknik bilgiye sahip, yabancı dil bilen, HSBC’nin faaliyet gösterdiği tüm ülkelerdeki meslektaşlarıyla yakın iletişim içerisinde olan müşteri temsilcilerimiz aracılığıyla uluslararası pazarlara erişimi kolaylaştırıyoruz.

 

- Müşterilerimizin yurtdışında ofis açmak istedikleri ülkede görev yapan HSBC müşteri temsilcilerinin destek ve danışmanlığı ile uluslararası bağlantılara aracılık ediyoruz.

 

- Küresel ağımız sayesinde müşterilerimizin yurtdışında işlem yaptığı tedarikçileri tanıyoruz ve bu sayede işlemlerini kolaylaştırarak hızlandırıyoruz.

 

- RMB fırsatları ve Çin pazarı hakkında danışmanlık yapıyoruz, Çin pazarına yapılan işlemlerde müşterilerimizin Dolar yerine doğrudan Çin para birimi RMB kullanabileceği teknik altyapımızla, maliyet ve fiyat avantajı sağlıyoruz.

 

- Müşterilerimizin ihracat yapacağı ülke veya bölgelerin yerel mevzuatları, gümrük vergileri, ithalat-ihracat akışları konusundaki birikimimizle özel çözümler üretiyor, hedef pazar araştırmaları, ülke raporları gibi faydalı bilgi birikimini hizmete sunuyoruz.



Geri Dön