25 / 04 / 2024

Hükümete sürpriz zam teklifi: Maaşlara yüzde 75 yansıtılsın

Hükümete sürpriz zam teklifi: Maaşlara yüzde 75 yansıtılsın

Türkiye'de memur ve memur emeklileri 10 Mayıs'ta taslak çalışması kamuoyuna açıklanacak 3600 ek gösterge konusunun detaylarına odaklanmış durumda. Memur-Sen de ek gösterge çalışmasıyla ilgili hükümetten teklif bekliyor. İşte detaylar..



Kamu İşvereni ile Memur-Sen arasında devam eden ek gösterge görüşmelerinin 3. toplantısı 10 Mayıs’ta yapılacak. Daha önceki toplantılarda ve komisyon çalışmalarında hükümet kanadına tekliflerini ve taleplerini sunan Memur-Sen, ek gösterge çalışmalarıyla ilgili hükümetten teklif bekliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mayıs ayı içerisinde... Kamu personeli arasında ciddi sorunlara yol açan 3600 ek gösterge meselesi var. Bunu, bütün kamu personelinde adalet duygusunu meydana getirecek, oluşturacak bir denge içerisinde bütün kamu personelinde ek gösterge meselesini çözerek tarihe karıştıracağız. Bugünkü enflasyon şartlarında diğer emeklilerimizin, işçi emeklilerimizin, kamu çalışanı emeklilerimizin maaşını enflasyon oranı üzerinde arttırdık ama enflasyonun tahribatıyla bugün bunlar yeniden gündemimizdedir. Yeniden bunlarla ilgili çalışmalarımız var" ifadelerini kullanmıştı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön