25 / 04 / 2024

Hüseyin Avni Mutlu: Sulukule iyi bir proje oldu!

Hüseyin Avni Mutlu: Sulukule iyi bir proje oldu!

Sulukule Yenileme Alanı kapsamında 575 konut ve 56 ticaret birimi yapılmış ve bu yapılanma için tarihi bozuyor gerekçesi ile dava açılmış proje iptal edilmişti. Yapılan konutların ve ticaret birimlerinin kura çekimi yapıldı. Mülkler Eylül'de sahiplerine t




Sulukule Yenileme Alanı kapsamında Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  işbirliğiyle üretilen 575 konut ve 56 ticaret birimi için kura çekimi Fatih Spor Kompleksi'nde yapılırken İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ''Sulukule iyi bir proje oldu'' dedi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de konuşmasına, ''Bugünkü kura çekimi, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin aldığı karara rağmen yapılmış bir kura çekimi değil veya o karardan sonraki herhangi bir hareket değil. Kura çekimimiz aylar öncesinden bir süreç'' şeklinde başladı.

Demir, Fatih'te 7 yerde yenileme alanı çalışmaları yaptıklarını, Sulukule, Ayvansaray, Fener Balat, Süleymaniye, Kapalıçarşı ve Yalı Mahallesi'nde kentsel yenileme çalışmalarının devam ettiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sulukule için öncü rol üstlendik. Projeyi, mülk sahiplerinin talepleri doğrultusunda 17 defa değiştirmek zorunda kaldık. Birbirinden farklı 28 farklı tipte ev ürettik. İspanya, Fransa, Romanya ve Polonya'da da kentsel dönüşüm yapıldı.  Sulukule; onlarla mukayese edildiğinde, sosyal, kültürel ve mülkiyet hakkı yönleriyle daha gelişmiş bir proje. Şu anda orta büyüklükte bir Anadolu ilçesi inşa ediyoruz.

Projede Osmanlı mimarisinden esinlenen çağdaş konutlar olmasına özen gösterdiklerini belirten Mustafa Demir, ''Yüzde 95'i tamamlandı. Eylül ayında da, bu hukuki süreci inşallah o zamana kadar aşacağız ve evleri mülk sahiplerine teslim edebileceğiz'' dedi.

Bugünkü çalışmanın evlerin teslimi kurası değil, evlerin hak sahiplerinin tespiti kurası olduğunu bildiren Demir, ''Herhangi bir sıkıntının olmayacağını düşünüyoruz. Mahkemenin kararını Danıştay'a taşıyacağız. Danıştay'dan, inşallah müspet yönde alacağımız karar, bir içtihat kararı olacak ve bundan sonraki depreme dönük Türkiye'nin her tarafında yapılacak olan çalışmaların da önü açılmış olacak'' diye konuştu.


Geri Dön