26 / 04 / 2024

Hüseyin Avni Paşa Korusu nerede?

Hüseyin Avni Paşa Korusu nerede?

Hüseyin Avni Paşa Korusu İstanbul'un neresinde? Hüseyin Avni Paşa Korusu hangi ilçede? Hüseyin Avni Paşa Korusu'na nasıl gidilir? Hüseyin Avni Paşa Korusu yol tarifi var mıdır? Hüseyin Avni Paşa Korusu İstanbul Üsküdar'da nerede?



Hüseyin Avni Paşa Korusu nerede?


Hüseyin Avni Paşa Korusu, İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki ilçesi Üsküdar'da Hacı Hesna Hatun Mahallesi, Paşa Limanı Caddesi üzerindedir. 


Fethi Paşa ve Demirağ Korularının devamıdır. Demirağ Korusundan bir duvar ile ayrılır. Korunun yüz ölçümü 4.45 hektardır. İçersinde iki eski eser kalıntısı, su sarnıçları ve su kuyuları vardır.


3 bin tescilli ağacın bulunduğu Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda Türk edebiyatının ustalarından Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşk bulunuyor. Üsküdar’da yer alan ve bir bölümü bir dönem Halide Edip Adıvar’ın ailesine ait olan koru ve içerisindeki ahşap köşk yazarın adını taşıyan okul olarak hizmet vermişti. 



Hüseyin Avni Paşa Korusu nerededir? İşte yol tarifi!



Hüseyin Avni Paşa Korusu nerede?



İstanbul Üsküdar Paşa Limanı Caddesi üzerindeki Fethipaşa Korusu'nun devamı sayılan Hüseyin Avni Paşa Korusu'na gitmek için Avrupa Yakası'ndan Boğaziçi Köprüsü ve D-100 Karayolu'ndan (E-5) Üsküdar-Beylerbeyi sapağına girilir. Beylerbeyi'nden Üsküdar'a hareketle Paşa Limanı Caddesi üzerinden koruya ulaşılabilir. 


Anadolu Yakası'ndan gelirken ise köprüden önce son çıkış olan Altunizade-Çamlıca yol ayrımından Altunizade-Üsküdar yoluna sapılır. Üsküdar İskelesi'nden sahil yolundan Kuzguncuk'a hareketle Paşa Limanı Caddesi üzerindeki koruya ulaşmak mümkündür. 


Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Paşa Limanı Caddesi'ne Üsküdar-Beşiktaş-Üsküdar Vapur Hattı veya Üsküdar-Kabataş-Üsküdar Motor Hattı ile Üsküdar'a gelinir. Fethipaşa Korusu ve Hüseyin Avni Paşa Korusu, yürüme mesafesindedir.


Geri Dön