18 / 04 / 2024

Hüseyin Kaya kimdir?

Hüseyin Kaya kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Müdürü Hüseyin Kaya kimdir? Hüseyin Kaya, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hüseyin Kaya, ne zamandan beri Altyapı Koordinasyon Müdürü olarak görev alıyor?



Hüseyin Kaya kimdir?

Hüseyin Kaya, 15 Nisan 1968 yılında Sivas Suşehri Yürekli köyünde doğdu. İlkokulu Yürekli köyü ve İstanbul'da, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 1992 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünden mezun oldu.


Aynı yıl Kağıthane Belediyesi'nde göreve başladı. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geçiş yaparak Mesken ve Gecekondu İşleri Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı olarak göreve başladı. 


1995 yılında askerliğini  Ankara  Harita Genel Komutanlığında kısa dönem olarak tamamladı. Askerlik sonrası 1998 yılına kadar aynı görevine devam etti. 1998-2002 yılları arasında Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü'nde müdür yardımcılığı, 2002-2004 yılları arasında Mesken ve Gecekondu İşleri müdürlüğü, 2005-2009 yılları arasında Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü'nde müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. 16.07.2009 tarihinde Altyapı Koordinasyon Müdürü olarak atandı.


Harita mühendisliğinin yanında iktisat eğitimini tamamlayan Kaya, ekonomist ünvanına da sahiptir. Evli ve 3 çocuk babası olan Kaya, iyi derecede İngilizce bilmektedir.


Alt yapı koordinasyon birimi;

a) Başkanlığın talimatı doğrultusunda gündemi hazırlar, görüşme tutanaklarını ve kararları düzenler, alınan kararları ilgili makamlara gönderir.

 

b) AYKOME’ye üye gönderen kamu kurum ve kuruluşları arasında iletişimi sağlar.

 

c) Alt yapı yatırımı yapan kamu kurum ve kuruluşlarına ait taslak programları birleştirerek kesin program taslağını hazırlar ve AYKOME’nin onayına sunar.

 

ç) Birden fazla kurumca aynı yer ve aynı anda yapılması gereken alt yapı yatırımlarını ortak program taslağına alır ve AYKOME’nin onayına sunar. Kamu kurum ve kuruluşlarının ortak programa alınmayan alt yapı yatırımları için hazırlanan programlara uygun olarak ruhsat verilmesini teklif eder. Ruhsatsız kazı yapılmasını önler. Ruhsatsız kazı yapıldığının tespiti durumunda, kazı yapanlar hakkında gerekli işlemin yapılmasını sağlar.

 

d) Ortak programa alınan alt yapı yatırımları için tranşe, galeri ve tünel gibi inşaat tipini belirler, projesini ve ihale dosyasını hazırlar, alt yapı yatırımları ihale edildiği takdirde ihale komisyonunun sekreterya görevini yürütür.

 

e) Ortak programa girmediği için kurumların kendilerince yapılan alt yapı yatırımlarının AYKOME programına ve kararlarına uygun yapılıp yapılmadığını izler. 

 

f) Doğal afet, güvenlik, sağlık gibi önceden belirlenemeyen zorunlu hallerde kazı izni verir.



Geri Dön