26 / 04 / 2024

Huzurevi inşaatına katkı için sahne aldılar!

Huzurevi inşaatına katkı için sahne aldılar!

POPSAV tarafından sanatçılar için yapılacak huzurevi yararına düzenlenen "Geleneksel Şarkı Günü" nde çok sayıda ünlü isim sahne aldı



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu´ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, gecede gönüllü olarak sahneye çıkan sanatçılara duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.

Şehirlerin, medeniyetin yeşerdiği önemli yerler olduğunu belirten Topbaş, "Bir İspanyol atasözü var; ´Sanatçı gözünü ve dilini insanlara ödünç verir´. Yani biz şehrin sıkıntılarını, problemlerini çözerken, bir taraftan da o şehrin ruhunu da yaşatmak ve oluşturmak zorundayız. Bu anlamda bizim yaptıklarımız ortada" diye konuştu.

Popüler Müzik Sanatı Vakfı ile el ele vererek son dönemlerinde ciddi sıkıntılar yaşayan sanatçılara yönelik bir proje oluşturduklarını ifade eden Topbaş, bu konuyla ilgili bir anısını şu şekilde anlattı: "Hiç unutmuyorum bir gün, ´Sanatçı Gözüyle İstanbul´ toplantısını yaparken bir sanatçımız, ´Ben buraya geldim ama esasında bankaya gidecektim. Bu toplantıyı önemsedim. Elektrik ve su borcum için bankadan 300 lira kredi çekmek istiyorum´ dedi. 300 lira kredi çekerek bu sıkıntısını gidermek üzere. Ki geçmişte çok iyi izlenmiş, takip edilmiş, çok önemli sanatçılarımızdan biriydi... Çok üzüntüyle ifade etmek istiyorum. Ve bu proje gelişti."

Sanatçılar için her kategori ve büyüklükte 1140 konut inşa edeceklerini belirten Topbaş, "Ama en önemlisi, 250 insanımızın barındırılacağı bir huzurevinin temellerini birlikte atacağız. Sizler buna destek veriyorsunuz.

İnanıyorum ki daha birçok insanımız bu konuda destek verecektir ve bu destek, sanatçılarımızın bu bölgede yaşamlarının sonlarında da olsa güzel anılarla yaşamalarını sağlayacaktır" diye konuştu.

POPSAV Başkanı Hakan Peker de Topbaş´ın bu konuyla ilgili çok duyarlı davrandığını kaydederek, kendisine ve Büyükşehir Belediyesi Turizm Sanat Komisyonu Başkanı Arzu Öztoprak´a teşekkür etti.

Peker, Topbaş ve Öztoprak´a birer teşekkür plaketi verdi. Konuşmaların ardından, sunuculuğunu Doğa Rutkay ve Murat Başoğlu´nun yaptığı gecede sanatçılar Atiye, Bengü, Deniz Seki, Murat Boz, Emre Altuğ, Metin-Eda Özülkü, Gülben Ergen, Murat Dalkılıç, Metin Arolat, Tan, Ziynet Sali, Keremcem, Soner Sarıkabadayı, Erol Evgin ile Seksendört ve Eski Dostlar adlı gruplar sırasıyla sahne aldı.
AA


Geri Dön