19 / 04 / 2024

Hyatt Otel, Doğuş Grubu'nun oldu!

Hyatt Otel, Doğuş Grubu'nun oldu!

Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olan Taksim'deki Hyatt Regency Otel'in ihalesi dün gerçekleştirildi



7 şirketin şartname aldığı ihalede tek teklif Doğuş grubundan geldi. Otelin işletmeciliğini yapan Göktrans Turizm ve Ticaret, 207 milyon TL tahmini bedelin 1 milyon TL'sini verdi. Doğuş grubu şirketlerinden olan Göktrans'ın otel için teklifi 208 milyon TL oldu. İBB yönetiminin onaylamasının ardından otelin tapusu Doğuş grubuna devredilecek.

İBB'nin satışa çıkardığı Hyatt Regency Oteli, 14 bin 793 metrekare arsa üzerinde ve 44 bin 4 metrekare inşaat alanına sahip. Hyatt Regency Oteli'nde 360 oda bulunuyor.

18 junior süiti, 1 adet kral dairesi ve 11 apartman dairesi bulunan otel, İstanbul'un en gözde konaklama tesisleri arasında. Otelde ayrıca, 300 kişilik oturmalı yemek kapasitesi olan bir Balo salonu ve 5 toplantı odası da mevcut. İtalyan restoranı olan Spazio ve egzotik Türk yemekleri yapan Agora restoran da otelin bünyesinde yer alıyor.

7 talibi daha vardı
Hyatt Regency Oteli için Limak İnşaat, Remax Gayrimenkul, Güzel Oteller, Bomonti Uluslararası Kongre Turizm, Özbek İnşaat, Amplio İstanbul Otel Yatırım ve Göktrans Turizm olmak üzere 7 talip şartname şartname almıştı.

Sırada Swiss Otel var
Şimdi gözler Swiss Otel ihalesinde. 14 Nisan'da gerçekleştirilecek Swiss Otel'in tahmini bedeli ise 460 milyon TL. İstanbul Büyükşehir Belediyesi otel ve diğer gayrimenkullerden elde edilecek geliri ulaşım yatırımlarında kullanmayı planlıyor.

Swiss Otel'in 5 talibi var
Swiss Otel'in sahibi Hüsnü Özyeğin'e ait Fiba grubu ve Fenerbahçe Kulübü ikinci Başkanı Nihat Özdemir'e ait Limak grubu, Remax Gayrimenkul, Güzel Oteller Turizm, Bomonti Uluslararası Kongre Turizm Swiss Otel için şartname aldı.
Tebernüş Kireçci

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Hyatt Otel yine Doğuş'un
Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olan Taksim'deki Hyatt Regency Otel'in ihalesi dün gerçekleştirildi. 7 şirketin şartname aldığı ihalede tek teklif Doğuş grubundan geldi.

Otelin işletmeciliğini yapan Göktrans Turizm ve Ticaret, 207 milyon TL tahmini bedelin 1 milyon TL'sini verdi. Doğuş grubu şirketlerinden olan Göktrans'ın otel için teklifi 208 milyon TL oldu. İBB yönetiminin onaylamasının ardından otelin tapusu Doğuş grubuna devredilecek.

İBB'nin satışa çıkardığı Hyatt Regency Oteli, 14 bin 793 metrekare arsa üzerinde ve 44 bin 4 metrekare inşaat alanına sahip. Hyatt Regency Oteli'nde 360 oda bulunuyor.
18 junior süiti, 1 adet kral dairesi ve 11 apartman dairesi bulunan otel, İstanbul'un en gözde konaklama tesisleri arasında. Otelde ayrıca, 300 kişilik oturmalı yemek kapasitesi olan bir Balo salonu ve 5 toplantı odası da mevcut. İtalyan restoranı olan Spazio ve egzotik Türk yemekleri yapan Agora restoran da otelin bünyesinde yer alıyor.

7 talibi daha vardı
Hyatt Regency Oteli için Limak İnşaat, Remax Gayrimenkul, Güzel Oteller, Bomonti Uluslararası Kongre Turizm, Özbek İnşaat, Amplio İstanbul Otel Yatırım ve Göktrans Turizm olmak üzere 7 talip şartname şartname almıştı.

Sırada Swiss Otel var
Şimdi gözler Swiss Otel ihalesinde. 14 Nisan'da gerçekleştirilecek Swiss Otel'in tahmini bedeli ise 460 milyon TL.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi otel ve diğer gayrimenkullerden elde edilecek geliri ulaşım yatırımlarında kullanmayı planlıyor.

Swiss Otel'in 5 talibi var
Swiss Otel'in sahibi Hüsnü Özyeğin'e ait Fiba grubu, Fenerbahçe Kulübü ikinci Başkanı Nihat Özdemir'e ait Limak grubu, Remax Gayrimenkul, Güzel Oteller Turizm ve Bomonti Uluslararası Kongre Turizm Swiss Otel için şartname aldı.
Tebernüş Kireçci

Hyatt Oteli'ni 208 milyon liraya Doğuş satın aldı  
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetindeki 5 yıldızlı Hyatt Regency Oteli'ni, Doğuş Holding'e bağlı Göktrans Turizm ve Ticaret AŞ'ye 208 milyon TL'ye sattı.

Belediye Encümen Salonu'nda otelin satışı için dün yapılan ihaleye tek teklifi, arazinin 21 yıllık kullanım hakkına sahip olan Göktrans Turizm verdi. Şişli Harbiye Mahallesi'nde yer alan 14 bin 793 metrekare arazi ve üzerinde bulunan 360 odalı otele şirket muhammen bedeli olan 207 milyon TL teklif verdi. Encümen Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk, şirket temsilcilerine artırım yapıp yapamayacaklarını sorması üzerine, şirket yetkilileri otelin fiyatının beş ayda 57 milyon TL arttığını belirterek sadece 500 bin TL artırabileceklerini söyledi. Baştürk'ün "500 bin TL daha artırın, satalım" teklifi üzerine, şirket yetkilileri fiyatı 208 milyon TL'ye çıkardı. Bunun üzerine Baştürk, ihaleyi sonuçlandırdı. İhaleyi alan şirketin KDV ödemeyeceği öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi satış için ilk ihaleye geçtiğimiz kasımda çıkmış, 150 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarılan otel ve arazi ihalesine de Göktrans Turizm tek teklifi vermişti. Şirket, ilk ihalede 150 milyon 500 bin lira teklif vermesine karşın, başka katılım olmadığı ve fiyat artırılmadığı için değeri düşük bulunarak ihale iptal edilmişti. İlk olarak 1999 yılında yabancı yatırımcıdan kiralanarak, Doğuş Turizm Grubu'na katılan otel, Aralık 2009'a kadar Hyatt Regency olarak adlandırıldı. Otel, Doğuş Turizm Grubu'nun yenileme çalışmaları sonucunda marka ve isim değişikliğiyle Grand Hyatt oldu. Dünyada 34 Grand Hyatt oteli bulunuyor.
Muzaffer Salcıoğlu / Zaman

Doğuş teklifi 5 ayda 58 milyon yükseltti, Hyatt'ın sahibi oldu
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi üzerine kayıtlı Hyatt Regency Oteli dün yapılan ihaleyle yeni sahibini buldu. İhaleye tek teklifi, arazinin 21 yıllık kullanım hakkına sahip olan Göktrans Turizm ve Ticaret A.Ş. verdi. Şirket ilk etapta Şişli Harbiye Mahallesi'nde yer alan 14 bin 793 metrekare arazi ve üzerinde bulunan 360 odalı otele şirket muhammen bedeli olan 207 milyon TL teklif verdi.  Encümen Başkanının ısrarı üzerine teklifi 500 bin TL daha artıran Göktrans 208 milyon TL'ye Hyatt'ın sahibi oldu. Şirket kasım ayında otel için 150 milyon 500 bin lira teklif etmişti.
Akşam

Grand Hyatt Otel'i, Doğuş Holding aldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetindeki beş yıldızlı Grand Hyatt Otel'ini, Doğuş Holding'e bağlı Göktrans Turizm ve Ticaret A.Ş.'ye 208 milyon TL'ye sattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ikinci kez ihale ile satışa çıkartılan Şişli'deki Grand Hyatt Otel'inin arsasını 208 milyon TL ile Doğuş Grubu aldı. 14 bin 793 metrekare arazi üzerinde bulunan otel ilk olarak 1999 yılında yabancı yatırımcıdan kiralanarak, Doğuş Turizm Grubu bünyesine katılmıştı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetindeki beş yıldızlı Grand Hyatt Otel'ini, Doğuş Holding'e bağlı Göktrans Turizm ve Ticaret AŞ.'ye 208 milyon TL'ye sattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda otelin satışı için dün yapılan ihaleye tek teklifi, arazinin 21 yıllık kullanım hakkına sahip olan Göktrans Turizm ve Ticaret A.Ş. verdi. Encümen Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk, şirket temsilcilerine artırım yapıp yapamayacaklarını sorması üzerine, şirket yetkilileri otelin fiyatının 5 ayda 57 milyon TL arttığını belirterek sadece 500 bin TL artırabileceklerini söyledi.
Baştürk'ün “500 bin TL daha artırın, satalım” teklifi üzerine, şirket yetkilileri fiyatı 208 milyon TL'ye çıkardılar. Bunun üzerine Baştürk, ‘hayırlı olsun' diyerek ihaleyi sonuçlandırdı. İhaleyi alan şirketin KDV ödemeyeceği öğrenildi. İhaleyi Doğuş Holding Turizm Grubu Başkanı Doğan Günay da takip etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi satış için ilk ihaleye geçtiğimiz kasım ayında çıkmış, o zaman 150 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarılan otel ve arazi ihalesine de Gök-trans Turizm ve Ticaret A.Ş. tek teklifi vermişti. Şirket, ilk ihalede 150 milyon 500 bin TL teklif vermesine karşın, başka katılım olmadığı ve fiyat artırılmadığı için değeri düşük bulunarak ihale iptal edilmişti.

Otel yenilenmişti
2009 Aralık ayına kadar Hyatt Regency olarak adlandırılan otel, Doğuş Turizm Grubu'nun yenileme çalışmaları sonucunda marka ve isim değişikliğiyle bir üst sınıfa atlayarak Grand Hyatt oldu. Bu değişikliğin, misafir odaları ve süitlerle başlayıp, geçen yıllarda sürekli yenileme çalışmaları ve yatırımlar çerçevesinde, toplantı odaları, ortak kullanım alanları, sekizinci katta yer alan Grand Club, en son olarak da spor ve sağlık merkezi Gaia Fitness Centre & Spa'nın hizmete girmesiyle tamamlanmasının ardından, otel Grand Hyatt Istanbul olarak hizmet vermeye başladı.
Radikal

Hyatt arsası 208 milyona Doğuş'un 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetindeki 5 yıldızlı Hyatt Regency Oteli'ni, Doğuş Holding'e bağlı Göktrans Turizm'e 208 milyon TL'ye sattı.

Arazinin dolar bazında metrekare fiyatı 9 bin 250 dolar oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda otelin satışı için dün yapılan ihaleye tek teklifi, arazinin 21 yıllık kullanım hakkına sahip olan Göktrans Turizm verdi. Harbiye'de yer alan 14 bin 793 metrekare arazi ve üzerinde bulunan 360 odalı otele şirket muhammen bedeli olan 207 milyon TL teklif verdi. Şirket yetkilileri daha sonra teklifi 208 milyon TL'ye çıkardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi satış için ilk ihaleye geçtiğimiz kasım ayında çıkmış, o zaman 150 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarılan otel ve arazi ihalesine de Göktrans tek teklifi vermişti. Şirket, ilk ihalede 150 milyon 500 bin TL teklif vermesine karşın, başka katılım olmadığı ve fiyat artırılmadığı için değeri düşük bulunarak ihale iptal edilmişti.
Star


Geri Dön