29 / 03 / 2024

Hyundai elektrikli otomobillerde satış patlaması yaptı! İşte en çok satan iki model

Hyundai elektrikli otomobillerde satış patlaması yaptı! İşte en çok satan iki model

Elektrikli otomobillerin içten yanmalı motora sahip araçlara göre daha çok tercih edilmeye başlandğı günümüzde Güney Koreli otomotiv devi Hyundai iki modeliyle satış patlaması yaptı. IONIQ 5 ve elektrikli Kona modelleriyle rakipleriyle mücadele eden Hyundai, bir yılda satışları yüzde 100'den fazla a



Güney Kore’nin en büyük otomobil üreticilerinden Hyundai, 2022’nin Ocak ve Şubat ayında 74 bin 661 adet araç sattı. Firmanın satış rakamları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 102 artarak rekor kırdı.

Elektrikli otomobillere doğru dönüşümün hızla devam ettiği günümüzde Avrupalı dev markalar 2035 yılına kadar tamamen benzin ve dizel motorlu araç üretiminden çıkacak. Hyundai, ise bu hedefe 2045 yılında ulaşmayı hedefliyor.

Güney Koreli marka sıfır emisyonlu araç üretimi ve satışında çıtayı her gün biraz daha yukarı taşıyor. Firmanın bu senenin ilk iki ayında yaptığı satışlar da bu markanın bu iddiasını destekliyor.

Hyundai’nin elektrikli otomobil satışlarında iki model ön palan çıkıyor. le KONA Elektrik ve IONIQ 5 ile dikkatleri üzerine çeken Hyundai, güçlü ve büyüyen model portföyüne hibrit versiyonları da ekledi.


Geri Dön