25 / 04 / 2024

İBB duyurdu! Yüzde 100 zam geldi

İBB duyurdu! Yüzde 100 zam geldi

Kentteki otobüs, metro, tramvay, vapur ve metrobüs gibi ulaşım araçlarında kullanılan İstanbulkart bedellerine yüzde 100 zam yapıldı. Buna göre, "Anonim İstanbulkart" bedeli 50 liraya, "İndirimli Kart", "Ücretsiz Kart" ile "Mavi Kart" ücretleri de 60 liraya çıktı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) bugünden itibaren uygulamaya koyduğu zamlı tarifeye göre "Anonim İstanbulkart" bedelinde, 25 liradan 50 liraya yükselerek yüzde 100 artış yaşandı.

Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üstünün toplu ulaşımda kullandığı "İndirimli Kart", 65 yaş üstü vatandaşlar ile zabıtalar, anneler, engelliler, emniyet hizmetlerinde çalışanlar, basın mensupları, milli sporcular ve sağlık çalışanlarının da kullandığı "Ücretsiz Kart" ile "Mavi Kart" fiyatları, yaklaşık yüzde 72 zamla 35 liradan 60 TL'ye çıktı.

Denetim Kartı 50 liradan 75 TL'ye, Ada Sakini Kartı 35 liradan 60 TL'ye, kişiye özel tasarımlı İstanbulkart 40 liradan 60 TL'ye, Personel ve Stajyer Devam Kontrol Sistemi Kartı 35 liradan 60 TL'ye, Araç Kullanım Belgesi Kartı ise 50 liradan 75 TL'yeyükseltildi.

Zamlı fiyat tarifesi İstanbulkart'ın internet sitesine yüklendi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön