25 / 04 / 2024

İBB, Esenler kentsel dönüşüm projesine dava mı açtı?

İBB, Esenler kentsel dönüşüm projesine dava mı açtı?

İBB, en yükseği 6 kat ve tamamen yatay mimari olan Esenler’de vatandaşların hayatını kurtaracak kentsel dönüşüm projesini durdurmak için dava açtı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, en yükseği 6 kat olan ve tamamen yatay mimari olan Esenler'de imara kapalı alanda yaşayıp evini dönüştüremeyecek vatandaşların hayatını kurtaracak kentsel dönüşüm projesini durdurmak için dava açtı.

Kentin sorunu deprem demek çözüm değil

İBB, Esenler kentsel dönüşüm projesine dava mı açtı?

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; konuya ilişkin açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, "Kentin en büyük problemi deprem demek çözüm değil. Çözüm yapı stoğunu yenilemek." şeklinde konuştu.

Mehmet Tevfik Göksu, "İBB, kentsel dönüşüm yapılacak, deprem riskini ortadan kaldırmak için planlanan bir şey için plan iptaline gidiyor. " sözleriyle İBB'ye tepki gösterdi.

Kentsel dönüşümün önündeki engeller

Kentsel dönüşümün önünde çok ciddi engeller olduğunu söyleyen Mehmet Tevfik Göksu, bunlardan birinin de siyasi pragmatizm olduğunu açıkladı. Göksu, "Çocuklarımızın hayatı ve geleceği söz konusuyken siyasi pragmatizm toplumsal geleceğin önüne geçiyor" dedi ve İBB'nin bu hayati dönüşüme engel olduğunu vurguladı.

'Esenler'deki Kentsel Dönüşüm Örneği' bilgilendirme toplantısı yarın!

Esenler’de çok boyutlu kentsel dönüşüm planı!


Geri Dön