23 / 04 / 2024

İBB, lojmanlarını ilçe belediyelerine mi tahsis etti?

İBB, lojmanlarını ilçe belediyelerine mi tahsis etti?

Sayıştay tarafından hazırlanan 2019 Yılı Denetim Raporu'na göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan 88 konutun mevzuata aykırı şekilde ilçe belediyelerine tahsis ettiği ortaya çıktı. 



Sayıştay Başkanlığı 2019 Yılı Denetim Raporu'nu hazırladı. Sabah'tan Şerif Can'ın haberine göre; hazırlanan raporda zmir Büyükşehir Belediyesinin mülkiyetinde bulunan 88 adet konutun mevzuata aykırı olarak ilçe belediyelerine tahsis edildiği yine ilçe belediyesinin mülkiyetinde bulunan 3 adet konutun lojman olarak Büyükşehir Belediyesine tahsis edildiği ortaya çıktı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin arasında ususlzü konut tahsis edildiği iddia edildi. Denetim raporunda; mevzuat hükümlerine göre belediyelerin mülkiyetindeki taşınmazların diğer kamu idarelerine devir veya tahsis edilebilmesi için üç koşulun birlikte gerçekleşmesi şartına bağlandığı bilgileri yer aldı. 

İBB, lojmanlarını ilçe belediyelerine mi tahsis etti?

Bu üç madde; gayrimenkul tahsis maksadının belediyenin görev ve sorumluluk alanına girmesi, adına tahsis yapılan kamu idaresinin bu taşınmazı asli görev ve hizmetlerinde değerlendirmesi, taşınmazların kamu konutu ve sosyal tesis olarak kullanılmaması olarak belirtildi. Taşınmazın tahsisine ilişkin bu şartlardan biri bile sağlanamadığında tahsisin yapılması da mümkün olmayacağı belirtildi. 
 

İzmir Urla'da denize sıfır Hazine arazisi kooperatife satıldı iddiası!


Geri Dön