25 / 04 / 2024

İBB'nin Şile ve Güngören'deki mülkleri ilçe belediyelerine tahsis edildi!

İBB'nin Şile ve Güngören'deki mülkleri ilçe belediyelerine tahsis edildi!

İstanbul'un Şile ve Güngören ilçelerindeki İBB’nin mülkiyetinde olan parseller, AKP-MHP grubunun oyları ile ilçe belediyelerine bedelsiz şekilde devredildi.



İstanbul'un Şile ve Güngören ilçelerindeki İBB’ye ait olan parseller, AKP-MHP grubunun oyları ile ilçe belediyelerine bedelsiz şekilde devredildi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Beyoğlu Örnekte Öğrenci Yurdu'nun tahsis edilmesiyle ilgili meydanagelen kriz bir sene sonra uzlaşı ile İBB Meclisi'nde çözüme kavuşturuldu. İBB Meclisi'nin 27 Mayıs tarihli oturumunda ise benzer tartışmaları gündeme getirecek yeni kararlara imza atıldı. AKP'li meclis üyelerinin 24 Mayıs tarihli ilk meclis oturumunda Şile ve Güngören ilçelerine ilişkin verdiği tahsise ilişkin önergeler komisyondan çıktı ve meslise getirildi. 

Şile Çavuş Mahallesi'nde 7 bin 535 metrekare büyüklüğündeki parsel üzerinde konumlanan ek hizmet binası şeklinde kullanılan Şile Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü binası, Şile Belediye Başkanlığı'na bedel alınmadan tahsis edildi. AKP-MHP grubunun oyları ile alınan devir kararında, CHP “hayır” oyu verdi.

İBB nin Şile ve Güngören deki mülkleri ilçe belediyelerine tahsis edildi!

“BELEDİYELER ARASINDA MÜZAKERE EDİLMELİ”

CHP grubu karara “belediyeler arasında karşılıklı müzakere ile kurumlar arası işbirliği gerektiren konulan yerleşmiş usuller göz ardı edilerek uzlaşı yolu denenmeden belediyelerin teknik ekiplerinden ve ilgili müdürlüklerinden görüş alınmaksınız detaylı inceleme yapılmadan önerge olarak getirilmesi doğru değildir” diyerek muhalefet şerhi düştü.

İBB nin Şile ve Güngören deki mülkleri ilçe belediyelerine tahsis edildi!

MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Güngören Güneştepe Mahallesi'nde konumlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Millet Bahçesi yapılmak üzere yatırım programına dahil edilen  TOKİ  tarafından proje çalışması sürdürülen bölgede yer alan, mülkiyeti İBB'nin olan yaklaşık 20 bin metrekare büyüklüğündeki alan da 10 sene süreyle bedelsiz olarak Güngören Belediye Başkanlığı'na oy çokluğu ile devredildi. CHP grubu, karara aynı nedenle muhalefet şerhi düştü ve “ret” oyu verdi. Devredilen parseller üzerinde  Aliya İzzet Begoviç Parkı, Spor Parkı ve Güneştepe Spor Sahası ve kültür merkezi yer alıyor.

İBB mülklerinin ilçe belediyelerine tahsis krizi çözüldü!

İBB'nin 2020 Faaliyet Raporu onaylandı!


Geri Dön