28 / 03 / 2024

İBB mülklerinin ilçe belediyelerine tahsis krizi çözüldü!

İBB mülklerinin ilçe belediyelerine tahsis krizi çözüldü!

İBB ile Beyoğlu Belediyesi arasında birçok taşınmaz için ortak kullanım protokolünün yapılmasına karar verildi. Böylece, İBB mülklerinin ilçe belediyelerine tahsis edilmesine ilişkin kriz çözüme kavuştu.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin 27 Mayıs'ta gerçekleştirilen oturumunda Beyoğlu ilçesindeki Çıksalın Spor Tesisi, Hasköy Spor Tesisi, futbol sahası, yelken okulu, Beyoğlu Yüzme Havuzu, Örnektepe Öğrenci Yurdu, kreş ve zemin altı otopark için İBB ile Beyoğlu Belediyesi arasında ortak kullanım protokolünün yapılması görüşüldü. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; protokolde daha önce TÜRGEV'e tahsis edildiği ileri süürlerek gündeme taşınan İBB’ye ait Örnektepe Öğrenci Yurdu'na da yer verilmesi ön plana çıktı. İBB Emlak Müdürlüğü tarafından düzenlenen teklifte, protokolün imzalanması amacıyla İBB Başkanı'nın yetkilendirilmesi talep edildi. 

İBB mülklerinin ilçe belediyelerine tahsis krizi çözüldü!

VETO EDİLEN MECLİS KARARI DA DEĞİŞTİRİLDİ

Ayrıca geçen sene sunulan önergeyle, Örnektepe Öğrenci Yurdu'nun 10 seneliğine Beyoğlu Belediyesi'ne tahsis edilmesine ilişkin alınan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iki defa veto etmesi ndeniyle dava konusu olan meclis kararı da düzenlendi. Mahkemelik olan 12 Mart 2020 tarihli İBB Meclis kararından Örnektepe Öğrenci Yurdu'na ilişkin madde çıkarıldı.

Protokole konu olan taşınmazlara ilişkin, varsa daha önce yapılmış tahsislerin iptal edilmesine de karar verildi. Bu şekilde tartışmalara neden olan yurt binası ile beraber spor tesislerinin İBB ve Beyoğlu Belediyesi tarafından ortak kullanılması için protokol imzalanması teklifi oybirliği ile onaylandı. Tartışmalara neden olan konu bu şekilde çözüldü. 

İBB mülklerinin ilçe belediyelerine tahsis krizi çözüldü!

NE OLMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu'nun, İBB Başkanı seçilmesinin ardından AKP-MHP grubunun oyları ile İBB'ye ait çok sayıda arsa ve bina ilçe belediyelerine tahsis edilmeye başlandı. İBB Meclisi'nin Şubat 2020 meclis oturumlarında, Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesinin ardından bazı dernek ve vakıflarla iptal ettiği protokoller sonrasında geri aldığı binalardan Beyoğlu'ndaki Örnektepe Gençlik Merkezi'nin de dahil olduğu İBB mülklerinin, ilçe belediyelerine tahsisi yapıldı.

Tahsis kararlarını Ekrem İmamoğlu veto etti ve meclise iade etti. Vetolar, Mart 2020 meclis oturumunda gündeme alınmış ve meclis Ekrem İmamoğlu'na direnmişti. İmamoğlu da meclis kararlarını mahkemeye götürerek, tahsis kararlarının yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini talep etti.

İBB'nin 2020 Faaliyet Raporu onaylandı!

İBB, 20 milyon TL'lik kira yardımı yaptı!


Geri Dön