29 / 03 / 2024

İBB'den 4 bin kilometrelik yol asfaltlama hedefi!

İBB'den 4 bin kilometrelik yol asfaltlama hedefi!

Kış öncesi İBB, Avrupa ve Anadolu yakasında asfalt kaplama çalışmalarına hız verdi. Kentin 4 bin kilometreyi bulan ana ulaşım yolları asfalt tamir çalışmalarında, 5 aylık yaz döneminde 1 milyon 125 bin ton asfalt kullanıldı.



Kış öncesi İBB, Avrupa ve Anadolu yakasında asfalt kaplama çalışmalarına hız verdi. Kentin 4 bin kilometreyi bulan ana ulaşım yolları asfalt tamir çalışmalarında, 5 aylık yaz döneminde 1 milyon 125 bin ton asfalt kullanıldı.


Geçen yıl yaşanan ağır kış şartlarından dolayı İstanbul’un 4 bin kilometreyi bulan yollarında meydana gelen bozulmalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yaz başından bu yana düzeltiliyor. Trafiğin aksamaması için bu düzenleme çalışmaları gece 23.00-06.00 saatleri arasında yapılıyor. Yol düzenlemesinde çalışan araçlar daha sonra da park yerine çekiliyor. 4000 km’lik ana ulaşım yollarının rehabilite edildiği çalışmalarda araç sürüş konforunu artırmak amaçlanıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle yol üst yapısında bilhassa araç yollarında çukur, ondülasyon ve altyapı tranşelerinde meydana gelen bozulmalar nedeniyle asfalt onarımı, kısmi kaplama (yama) ve tam kaplama yapılacak yollar tespit edilerek asfalt yapım sezonunda yapılmak üzere programa alındı.


381 ARAÇ KULLANILDI


 Asfalt kaplama mevsiminin başladığı 15 Mayıs itibarıyla; 1.700.000 ton asfalt planlaması yapıldı ve bugüne kadar 1.125.000 ton asfalt döküldü. Bunun için; 33 finişer, 11 freze (asfalt kazıma makinesi) 18 yükleyici, 150 kamyon, 97 silindir, 36 asfalt kesme makinesi, 14 yol süpürge aracı ile 22 adet asfalt robotu kullanıldı. 2015 yılı içerisinde İstanbul Geneli (Anadolu ve Avrupa yakası) 4000 km. uzunluğunda ana ulaşım yol ağı için kullanılan asfalt ; 10 metre. genişliğinde 306 kilometre. uzunluğa denk geliyor.


ISTOÇ YOLUNDA GECELERİ ÇALIŞMA VAR

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, TEM O-3 Karayolu Vatan Caddesi İSTOÇ istikametinde asfalt yenileme çalışmasına başladı. Çalışmalar bir hafta boyunca 23.00-06.00 saatleri arasında yapılacak. Asfalt yenileme çalışmaları 16 Ekim Cuma günü TEM O-3 Karayolu İSTOÇ istikametinde Vatan Caddesi Kavşağı’ndan başladı. Çalışmalar 9 kilometre boyunca yolun en sağ ve sol şeritlerinde kademeli olarak gerçekleştirilecek. Bir hafta sürmesi planlanan asfalt yenilemesi trafik yoğunluğunun en az olduğu 23.00-06.00 saatleri arasında yapılacak. Çalışmalar kapsamında TEM O-3 Karayolu’nda (İSTOÇ istikametine doğru) yolun sağ ve sol şeritleri trafiğe kapatılacak. Trafik akışı orta kısımdaki diğer iki şeritten sağlanacak. Asfaltlama çalışmaları İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Yol Bakım Müdürlüğü tarafından yapılacak.


Habartürk


Geri Dön