26 / 04 / 2024

İBB'den tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi!

İBB'den tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi!

İBB, Şile - Kömürcüoba, Kemerburgaz - Odayeri ve Silivri - Seymen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanlarında ihtiyaç duyulan tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi düzenliyor..



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şile - Kömürcüoba, Kemerburgaz - Odayeri ve Silivri - Seymen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanlarında ihtiyaç duyulan, "Endüstriyel (Tehlikeli) Atıkların Yönetilmesine İlişkin Tesislerin Yapımı ve İşletilmesi" İşinin İhalesi düzenliyor. 


26.7 milyon TL'lik yatırım bedeline sahip tesis için işletme hakkı da 30 yıllığına verilecek. İhale, 26 Mayıs 2017 tarihinde saat 16:00'da yapılacak.


ENDÜSTRİYEL (TEHLİKELİ) ATIKLARIN YÖNETİLMESİNE İLİŞKİN TESİSLERİN YAPIMI VE İŞLETİLMESİ İŞİ İHALE EDİLECEKTİR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından:


Tasarruf hakkı Belediyemize ait olan Şile - Kömürcüoba, Kemerburgaz - Odayeri ve Silivri - Seymen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanlarında ihtiyaç duyulan, "Endüstriyel (Tehlikeli) Atıkların Yönetilmesine İlişkin Tesislerin Yapımı ve İşletilmesi" İşinin İhalesi Yapılacaktır.


1) Encümen Kayıt No          :  1082

2) İşin Konusu         :  Tasarruf hakkı Belediyemize ait olan Şile-Kömürcüoba, Kemerburgaz - Odayeri ve Silivri-Seymen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanlarında ihtiyaç duyulan, "Endüstriyel (Tehlikeli) Atıkların Yönetilmesine İlişkin Tesislerin Yapımı ve İşletilmesi"

3) İşletme Cinsi          :  Endüstriyel (Tehlikeli) Atıkların Bertarafı

4) Adres Bilgisi        :  Katı Atık Bertaraf Alanı, Kömürcüoda-Şile/İstanbul

Katı Atık Bertaraf Alanı, Odayeri - Kemerburgaz - Eyüp/İstanbul

 Katı Atık Bertaraf Alanı, Seymen - Silivri/İstanbul

5) İşletme Süresi            :  30 Yıl

6) Yatırım Bedeli          :  26.736.500.- TL

7) Muhammen Bedel     :  Yıllık Brüt Cironun %0,5 (Bindebeş) + KDV’si (Asgari 225.000.- TL + KDV/YIL)

8) Geçici Teminat   :  202.500.- TL

9) Yeterlik İçin Son Başvuru

    Tarih ve Saati    :  26 Mayıs 2017 Saat: 16:00

10) İhale Tarihi ve Saati        :  31 Mayıs 2017 Saat: 13:00 - Son teklif verme tarih ve saati: 31 Mayıs 2017 Saat: 13:00

11) İhalenin Yapılacağı Yer  :  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonu Kemalpaşa Mah. 15 Temmuz Şehitleri Cad. No: 5 Saraçhane - Fatih/İstanbul

12) Yeterlik Başvurusunun

      Yapılacağı Yer   :  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Müdürlüğü Hacı Ahmet Mh. Kurtuluş Deresi Cad. Yeniyol Zarif Sk. No: 22 Beyoğlu / İSTANBUL

13) İhale Usulü    :  2886 Devlet İhale Kanunu’nun 36. maddesine istinaden Kapalı Teklif Usulü

14) İhale şartnamesinin görülebileceği

     veya satın alınabileceği yer     İhale Şartnamesi 500.- TL bedelle İBB Atık Yönetimi Müdürlüğü Hacı Ahmet Mh. Kurtuluş Deresi Cad. Yeniyol Zarif Sk. No: 22 Beyoğlu / İSTANBUL adresinden satın alınabilir veya ücretsiz görülebilir.

Tel: 0 212 312 68 38

Fax: 0 212 449 50 69


İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI

Madde-15: İhaleye katılacak olanlarda aşağıdaki şartlar aranır.

15.1. Yeterlik değerlendirmesi için istenen belgeler:

15.1.1. Tebligat için Türkiye sınırları içinde adres göstermesi,

15.1.2. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi veya ilgili Meslek Odası belgesi

a) Tüzel kişinin siciline kayıtlı bulunduğu İdareden (Ticaret veya Sanayi Odası, Ticaret Sicili Müdürlüğü, İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesi veya ilgili makamdan) ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge.

b) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan tüzel kişilerin her birinin (a) fıkrasındaki esaslara göre temin edecekleri belgeler

15.1.3. İmza Sirküleri

a) Tüzel kişiliğin ihale tarihi itibariyle son bir yıl içerisinde düzenlenmiş noter tasdikli imza sirküsü.

b) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan tüzel kişilerin her birinin (a) fıkrasındaki esaslara göre temin edecekleri belgeler

15.1.4. İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyannamesi

15.1.5. İhaleye konu iş ile ilgili istenen belgeler;

a) Tek bir sözleşme kapsamında yıllık asgari 4.000.000 ton Katı Atık Düzenli Depolama Tesisleri işletmiş olmak,

b) İstekliler yıllık en az 50 milyon TL ciro yapmış olduğunu belgelendireceklerdir.

c) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belgeler

15.1.6. İhale dokümanı satın alındığına dair belge. (İhaleye Ortak girişim olarak katılım olması halinde ortaklardan birisinin satın alması yeterlidir.)

15.1.7. İsteklilerin ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi) verilir. Ayrıca, ortaklığın bütün ortakları İdare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalayacaklardır.

15.2. İhaleye katılmak isteyen isteklilerin, tekliflerini aşağıdaki belgelerle birlikte kapalı zarf içerisinde ibraz etmeleri gerekmektedir.

15.2.1. Teklif mektubunu havi iç zarf,

15.2.2. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na uygun olarak düzenlenmiş Geçici Teminat

15.2.3. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve / veya Sanayi veya ilgili Meslek Odası belgesi

a) Tüzel kişinin siciline kayıtlı bulunduğu İdareden (Ticaret veya Sanayi Odası, Ticaret Sicili Müdürlüğü, İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesi veya ilgili makamdan) ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge.

b) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan tüzel kişilerin her birinin (a) fıkrasındaki esaslara göre temin edecekleri belgeler

15.2.4. İmza Sirküleri

a) Tüzel kişiliğin ihale tarihi itibariyle son bir yıl içerisinde düzenlenmiş noter tasdikli imza sirküleri.

b) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan tüzel kişilerin her birinin (a) fıkrasındaki esaslara göre temin edecekleri belgeler

15.2.5. İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyannamesi.

15.2.6. İsteklilerin ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi) verilir. Ayrıca, ortaklığın bütün ortakları İdare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalayacaklardır.

İstenilen bütün belgelerin asıl veya noter tasdikli olması gerekmektedir.

İsteklilerin, ihale saatinden önce ihale şartnamesini incelemeleri ve tekliflerini de şartnamede belirtilen şartlar çerçevesinde vermeleri zorunludur.

16) İhaleye katılmak isteyenlerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası Atık Yönetimi Müdürlüğü Hacı Ahmet Mh. Kurtuluş Deresi Cd. Yeniyol Zarif Sokağı No: 22 34440/Beyoğlu/İstanbul adresine, 26/05/2017 saat: 16:00’a kadar yeterlik müracaatında bulunmaları gerekmektedir. Ancak isteklilere ihaleden önce yeterlik belgesi verilmeyecektir. İhaleye katılmaya hak kazananlar, ihale günü hazır bulunan isteklilerin huzurunda İhale Komisyonunca açıklanacak ve yeterlik alamayanlar ihaleye teklif veremeyecektir.

17) Yeterlik Başvuru dosyası İdareye verildikten sonra son müracaat tarihinden önce olsa dahi dosya içerisindeki herhangi bir evrakın değiştirilmesi veya eksik evrakın tamamlanması yönünde yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

18) İhaleye katılmak isteyenlerin, yukarıda belirtilen belgelerle birlikte İhale şartnamesinde belirtildiği şekilde hazırlayacakları teklif mektuplarını içeren kapalı zarflarını ihale günü (31 Mayıs 2017) en geç saat: 13:00’e kadar Belediye Encümeni’ne (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen Müdürlüğü Saraçhane / Fatih / İSTANBUL) sıra numaralı alındı belgeleri karşılığında teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen tarih ve saatten sonra verilen teklifler ve postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

19) Söz konusu ihale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre düzenlenmiş olup istenen bütün bilgi ve belgelerin bu kanuna uygun olması gerekmektedir.

20) Telgraf veya Faks’la yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

İlan olunur.





Geri Dön