26 / 04 / 2024

İBB'nin vakıflardan aldığı taşınmazlar inceleniyor!

İBB'nin vakıflardan aldığı taşınmazlar inceleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müfettişleri, önceki yönetimde İBB'nin bazı tanıdık isim ve vakıflardan kullanılamaz haldeki milyonlarca TL'lik taşınmaz aldığını tespit etti. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müfettişleri, önceki yönetimde İBB'nin bazı tanıdık isim ve vakıflardan kullanılamaz durumda milyonlarca TL taşınmaz aldığını belirledi. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; bu dosyaların başında İBB tarafından 25 Ağustos 2015'te satın alınan Fatih'teki Fatih İlim ve Kültür Vakfı'na ait 3 taşınmaz yer alıyor. 

Vakfın “Tuba Kuran Kursu“ olarak kullandığı ve şu an boş olan bin 207 metrekare alanı kapsayan 3 parsele AKP döneminde İBB, toplam 10 milyon 365 bin TL ödeme yaptı. Yeni yönetim tarafından yapılan incelemede; binanın güçlendirme çalışması yapılarak kullanılmasının da mümkün olmadığı belirlendi. 

İBB nin vakıflardan aldığı taşınmazlar inceleniyor!

İBB'nin Avcılar'da Türkiye İlmi ve İçtimai Hizmetler Vakfı'na ait riskli binayı 5.7 milyon TL'ye aldığı ve binanın kullanılamadan yıkıldığı da belirlendi. Bu binaların alınma sebepleri incelenirken soruşturmaya mülkiye müfettişleri el koydu.

İBB'nin Sancaktepe'deki arazi satışı araştırmasını İçişleri Bakanlığı devraldı!


Geri Dön