26 / 04 / 2024

İbis Hotel Merter'in iklimlendirme ihtiyacını Mitsubishi Heavy VRF karşılıyor! 

 İbis Hotel Merter'in iklimlendirme ihtiyacını Mitsubishi Heavy VRF karşılıyor! 

Form Şirketler Grubu ve Japon teknoloji devi Mitsubishi Heavy Industries’in işibirliğiyle kurulan Form MHI Klima Sistemleri, Merter’de yeni açılacak olan İbis Hotel’in iklimlendirme ihtiyacını karşılıyor...



55 yıllık Form Şirketler Grubu güvencesi ve Japon Mitsubishi Heavy ortaklığında kurulan Form MHI Klima Sistemleri, enerji verimliliği yüksek Mitsubishi Heavy VRF ürünleriyle Merter’de inşası süren İbis Hotel’in iklimlendirme ihtiyacını karşılıyor.

Form Şirketler Grubu ve Japon teknoloji devi Mitsubishi Heavy Industries’in 2019'da yaptığı anlaşma ile kurulan Form MHI Klima Sistemleri, Merter’de yeni açılacak olan İbis Hotel’in iklimlendirme ihtiyacını Mitsubishi Heavy marka Heat Recovery VRF ürünleri ile karşılayacak.

Otelin iklimlendirme çözümünde kullanılan Heat Recovery dış üniteler sürekli ısıtma (continous heating) özelliğine sahip olmakla birlikte, bina yönetim sistemine uyumlu Web Gateway ara yüz kullanılarak bilgisayar sistemi üzerinden kontrolü sağlanabiliyor. 

İbis Otel Merter’e 220 adet kanallı, 13 adet kasetsiz döşeme ve 65 adet 4 yöne üflemeli kaset tip Mitsubishi Heavy VRF iç ünite kullanıldı. Kanallı ve kasetsiz döşeme tipleri otel odaları için kullanılırken, kaset tipi ürünler ortak mahallerde tercih edildi.

Mitsubishi Heavy Heat Recovery VRF sistemler, eş zamanlı ısıtma ve soğutma sağlayan ısı geri kazanımlı sistemi ile enerji verimliliği yüksek bir iklimlendirme imkanı sunuyor. 

Dış ünite; her bir iç ünitenin bağımsız olarak iç ortam şartlarına ve ihtiyaçlarına göre ısıtma ya da soğutma için çalışmasına imkan sağlıyor. Sistemin sunduğu birbirinden bağımsız çalışabilme özelliği, farklı cepheleri sebebiyle ısı yükleri değişen yapılar için oldukça uygun bir model sunuyor.

Patentli CHCC – Sürekli Isıtma Kapasitesi Kontrol Özelliği teknolojisi ile ürün, bir süre sonra enerji kaybına neden olan defrost çevrimine yenilikçi bir çözüm getiriyor. Ürün, sahip olduğu yenilikçi teknolojisi sayesinde sürekli ısıtma sağlıyor ve bu sayede dış ortam defrost koşullarını devamlı kontrol ederek serpantindeki buzlanma durumunu da kontrol altına alıyor.


Geri Dön