26 / 04 / 2024

İbrahim Babacan: Güven ortamı ekonomik istikrarı getirdi!

İbrahim Babacan: Güven ortamı ekonomik istikrarı getirdi!

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, "Uzun yıllar sonra istikrara ve sürdürülebilir ekonomik kalkınma trendine kavuşan ülkemizde, sağlanan güven ortamı, ekonomik istikrarı da getirmiştir'' dedi. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Türkiye'nin istikrarlı yönetimin bir getirisi olarak son yıllarda uygulamaya koyduğu yapısal reformlarla yüksek büyüme ortamını yakaladığını belirterek, "Uzun yıllar sonra istikrara ve sürdürülebilir ekonomik kalkınma trendine kavuşan ülkemizde, sağlanan güven ortamı, ekonomik istikrarı da getirmiştir" ifadesini kullandı.

Yatırımcıyı yörüngesine çekerek büyüyen Babacan Holding bugün açıklanan 2017 büyüme rakamlarının bunun çok açık bir göstergesini oluşturduğunu aktardı.

Ekonomideki yeni atılımların beklenen büyümeyi de beraberinde getirdiğini ifade eden Babacan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ekonominin güçlendirilmesi için alınan önlemler, KGF, inşaat sektörü ve sanayi alanındaki düzenlemelerin etkisiyle 2017 rakamları tüm piyasalara moral veren bir hava oluşturdu. Günü kurtarmaya yönelik değil sürdürülebilir başarılar yakalamaya dönük politikalar devam ettiği sürece büyümemiz de devam edecektir. GSYH'yi oluşturan faaliyetler açısından bakıldığında inşaat sektörü, ekonomiden aldığı payı yüzde 8.9 artırmıştır. 

Ekonomideki bu büyüme ivmesinde inşaat sektörünün de önemli bir payı bulunmaktadır. Sektörümüz ekonomideki büyüme eğrisine paralel olarak büyümesini sürdürmekte ve ekonomiye sağladığı katma değeri de aynı ölçüde artırmaktadır. Türkiye ekonomisinin büyümesinde öncülük görevini üstlenen sektörümüzün, 2018'de de bu misyonu sürdürerek ekonomiye sağladığı katma değeri artıracağına inanıyoruz."

Babacan, hükümetin ve özel sektörün imzasını taşıyan dev projelerle kentsel dönüşüm yönünde atılan büyük adımların bu yılın en büyük kazanımları olacağını kaydederek, yeni dönemde yabancı yatırımcıyı ülkeye çekmek adına yapılan çalışmaların meyvesini vereceğini bildirdi.


Geri Dön