25 / 04 / 2024

Adem Akın: Güven ve istikrar inşaat sektörünü büyütür!

Adem Akın: Güven ve istikrar inşaat sektörünü büyütür!

ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Adem Akın, güven ortamı sağlandığı sürece inşaat sektörünün geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Akın, “Ankara’da önümüzdeki dönemde de çok büyük yatırımlar yapılacak" dedi...



ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Adem Akın, güven ortamı sağlandığı sürece inşaat sektörünün geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Akın, “Ankara’da önümüzdeki dönemde de çok büyük yatırımlar yapılacak ve inşaat sektörü yine ekonominin lokomotifi olacak” dedi.


Ankara iş dünyası inşaat sektörünün geleceğini tartışıyor. Başkent’te inşaat sektörünün son yıllarda yakaladığı ivmenin önümüzdeki dönemlerde hangi şekilde devam edeceği bu tartışmanın ana konusu.  Ankara  Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Adem Akın,güven ortamı sağlandığı sürece inşaat sektörünün geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Ankara’da inşaat pazarının önümüzdeki 10 yılda Türkiye’nin en hızlı büyüyen pazarlarından birisi olacağını vurgulayan Akın, “ Ankara’da konut ve ticari yatırımlar, yatırımcısına önümüzdeki yıllarda da ciddi kazançlar  elde ettirecektir. Ankara’da kişi başına inşaat harcaması dünya ortalamasına çok yakın. Ankara’nın, inşaat sektöründe pazar payı olarak, nüfusunun üzerinde avantajları vardır ve müşterinin talep ettiği tüm ürünleri kaliteli bir şekilde sunabilmektedir. Bunu Başkent oluşuna borçludur” diye konuştu.


ALTYAPI EKSİĞİ VE ÖDENEK SORUNU VAR

Akın,  inşaat sektörünün önemli sorunlarının bulunduğuna da dikkat çekerek, şunları söyledi:       “Sektörün öncelikli sorunu yurt genelinde imara açılan arazilerin altyapı eksikliğidir. İmara açılan bölgenin altyapı işlemlerinin tamamıyla bitmiş olması sektörün önünü açacaktır. Altyapı sorununun olmadığı alanların tahsisi ve kentsel dönüşümün yapımında orta ölçekli sektör temsilcilerinin de söz sahibi olması gerekmektedir. Bunun dışında kamu alanında hizmet veren şirketler, eskiye nazaran azalan kar marjlarıyla mücadele etmektedir. Ödenekler, özellikle bazı dönemlerde çok uzamaktadır. Dolayısıyla inşaat şirketlerini, sektöre hizmet veren taşeron, malzeme tedarikçilerini ve sektörün içinde barındırdığı tüm sistemi sıkıntıya sokmaktadır. Ödeneklerin aksamadığı bir mevzuat sistemine ihtiyaç vardır.”


ANKARA’DA BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILACAK

Ankara’nın önümüzdeki dönem çok büyük yatırımlara sahne olacağını da kaydeden Adem Akın, Başkent ekonomisinin hızlı büyüme trendini devam ettireceğini bildirdi. Akın, “Gelişip güzelleşen bir Başkent var. Tüm sektör temsilcilerine bu huzurlu kentte yatırım yapmalarını ve ihtiyaçlarını güvenle karşılayarak, şehrimize katkı sağlamalarını tavsiye ediyorum” dedi.


Anadolu Gazetesi 


Geri Dön