19 / 04 / 2024

İbrahim Karaosmanoğlu: Haydarpaşa Limanı Derince'ye taşınacak!

İbrahim Karaosmanoğlu: Haydarpaşa Limanı Derince'ye taşınacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aylık meclis toplantısında konuşan İbrahim Karaosmanoğlu, "İstanbul'daki Haydarpaşa Limanı'nın Derince'ye taşınması söz konusu. Hüseyin Yılmaz, planın gelecekte liman tekelleşmesine neden olacağını kaydetti.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aylık meclis toplantısında konuşan İbrahim Karaosmanoğlu, "İstanbul'daki Haydarpaşa Limanı'nın Derince'ye taşınması söz konusu. Bunlarla ilgili çalışmalar var" dedi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı Projesi ile ilgili bilgi veren Karaosmanoğlu, "Biz her yerde liman olmasını istemiyoruz. Ama bu kenttin limana ihtiyacı var. Bu limanların bir kesimini rehabilite edelim, . güçlü liman haline gelsin dedik. Haydarpaşa Liman'm Derince'ye taşınması söz konusu ve bu da güzel olur. Burada bir yetki gitmesi söz konusu değil" dedi. Dolgu İmar Planlarının nasıl yapacağını belirleyen bir plan olduğunu söyleyen Genel sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, "Bu plan maksadını aştı. 

Bizde 25 ya da 26 maddesine zaten itirazda bulunduk. Bakanlık yazılan ifadelerin bu anlamaya geldiğini bilmiyorduk dedi ve düzeltme yapacağını söyledi" dedi. CHP Grup Başkanı Vekili Hüseyin Yılmaz, planın gelecekte liman tekelleşmesine neden olacağını kaydetti. 


Derince Ekspres


Geri Dön