24 / 04 / 2024

İbrahim Şahin kimdir?

İbrahim Şahin kimdir?

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürü İbrahim Şahin 15/9/2014 tarihli karar ile Samsun Valiliğine atandı. Peki Yeni Samsun Valisi İbrahim Şahin kimdir? İşte İbrahim Şahin..



İbrahim Şahin kimdir?

1962'de Amasya'da dünyaya gelen İbrahim Şahin,  Ankara  Üniversitesi mezunu bir bürokrat olarak Türkiye 'nin gündemine girmiştir. 1986'da Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Samsun, Kars, Kastamonu gibi kentlerde ilçe kaymakamlığı yapan Şahin, 2001 yılında İçişleri Bakanlığı bünyesinde Hukuk Müşaviri olarak görev almıştır. 


2002 döneminde Ulaştırma Bakanlığı’nda da görev alan İbrahim Şahin, Bakan Danışmanlığı'na kadar yükseldikten sonra 2003 yılında PTT Genel Müdürü olarak atandı. 


PTT Bank Projesi ile"2004 Kaynakları Etkin Kullanma ve Maliyetleri Düşürme Yılı Birincilik Ödül" kazanan Şahin, popülerliğini bu dönemde arttırdı. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı olarak Nisan 2005’te işbaşı yapan Şahin, aynı dönemde Türk Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevlerine de devam etti.


10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından TRT Genel Müdürlüğü görevine getirilmesi iki kez veto edilen Şahin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bu makama atandı ve bu atama Resmi Gazete ’nin 21 Kasım 2007 sayısında yayımlandı. 

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi olma özelliğini de taşıyan çok yönlü bir bürokrat olan İbrahim Şahin evli ve bir çocuk babasıdır. 






Geri Dön