19 / 04 / 2024

İbrahim Uyan'dan kaçak bina haberine açıklama!

İbrahim Uyan'dan kaçak bina haberine açıklama!

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Uyan, sözü edilen haberde, kendisine ait olduğu söylenen otel inşaatında kaçak çıkmaların olduğunu yalanladı.



Bir süredir bölgeye kömürlü termik santral yapmak için girişimde bulunanlar, liman içerisinde kendilerine ait arazide imar hakkını tamamlamasına rağmen bir kaçak depo yapmış, Marmara Ereğlisi Belediyesi tarafından kaçak depolar mühürlenmiş ve yasal işlem başlatılmıştı. Daha sonra Başkan Uyan'm şahsmı ve kurumunu yıpratıcı haberler yapılmıştı. Bazı yayın organları, İbrahim Uyan'm kimyasal depolara uygun olmayan yerde izin verdiğini yazdı. Haberi yalanlayan Başkan Uyan, "Sözü edilen bölgede biz kömür depolanmasına karşı çıkarken, nasıl kimyasal depolara izin verebileceğimiz düşünülür. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Belli ki 3 yıldır sürdürülen yıpratma politikaları sonuç vermedi, yenisine başladılar" dedi. 


Kaçak bina yalanı 

Sözü edilen haberde, başkana ait olduğu söylenen otel inşaatında kaçak çıkmaların olduğu söz edilirken, bunu yalanlayan Başkan Uyan, "Tüm incelemeler yapıldı. Yargı da lehimize karar verdi. Daha neyin peşindeler bilemiyorum" ifadesini kullandı. Diğer taraftan Marmara Ereğlisi Belediyesi ve aynı zamanda kendisi hakkında ortaya atılan birçok iddianın 'soruşturmaya gerek olmadığı' gerekçesiyle savcılık tarafından kapatıldığına dikkat çeken Başkan Uyan, "Yalan haberler ve iddialarla, yalan ihbarlarla bizleri yıpratmaya çalışıyorlar. Başaramadıklarını gördükçe daha da fazlasını yapıyorlar. İddia ettikleri davaların neredeyse tamamı lehimize sonuçlanmışken, bu kez de kimyasal depo yalanını ortaya attılar" dedi. 


'Kimyasal depo yok' 

Haberde bahsedilen bölgenin limanın girişi olduğunu ve daha önce planlarda da bu alanlar m lojistik alan olarak kullanılacağının açıkça belli olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı İbrahim Uyan, "Aynı imar uygulaması ilgili firma için de yapıldı. Bugün de aynı ada içerisinde komşu parselde başka bir firmanın talebi üzerine tarımsal amaçlı depolama yapmak için plan değişikliği yaptık. Çünkü mevcut alan turistik tesis alanı olamayacağından bölge halkına fayda sağlayacak, hizmet verecek ve istihdam sağlayacak tarımsal depolama alanı yapılmasını uygun gördük. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü planları inceleyerek plan notlarma yanıcı, parlayıcı ve kimyasal madde depolanamaz plan notu eklemiştir. Bu konu Belediye Meclisimiz tarafından onaylanıp Büyükşehir Belediyemize gönderilmiştir. Fakat ilgili firma bölgeye başka yatırımcı gelmesini istemediğinden böyle yalan haberler yapılmaktadır. O bölgede zaten okullar var. Bu okullar yıllardır limandan nakliyesi yapılan kömür tozlarıyla zehirleniyor. Bize kimyasal depo kurdurduğumuz yalanlarını söyleyenler öncelikle kendi zehirlerine önlem alsınlar. 


Marmara Ereğlisi Belediye Başkanıı İbrahim Uyan 

Bu bölge zaten depolama alanı. Kaldı ki; biz kimyasal depolama alanına zaten karşıyız. Nasıl böyle bir izni verebiliriz. Kaçak yapılara izin vermediğimiz gibi, geleceğimiz olan çocuklarımızın etkileneceği kimyasal depolara zaten izin veremeyiz. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz" diye konuştu. 


'Vatandaşlarımın hakkını koruyorum' 

Başka Uyan, sözlerini şöyle tamamladı: "Tabi ki; yargı önünde bu tür iddiaların asılsız olduğu ortaya çıkacak. Biz milletimiz adına yasal çerçeveler içinde hizmet veriyoruz. Bunun dışında bizlerden kimse farklı bir uygulama beklemesin. Biz milletimiz adına doğru bildiğimiz yoldan ve yasaların bizlere verdiği görevden asla geri dönmeyeceğiz. Kanunsuz ve yasal olmayan hiçbir işleme müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımız beni bilirler ve bana onların sağlığını, hakkını, hukukunu koruma yetkisi verdiler. Biz de görevimizi meclis üyesi arkadaşlarım ve personelimle birlikte layıkıyla ve memnuniyetle yerine getiriyoruz." 



Posta Trakya


Geri Dön