25 / 04 / 2024

ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı 27 Nisan'da!

ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı 27 Nisan'da!

Fuar, konferans ve B2B etkinliklerinin bir arada olduğu enerji buluşması ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 27-29 Nisan 2016 tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanıyor.



Bu yıl 22'ncisinin düzenleneceğini ifade eden Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, ICCI'ın ilk yılından bu yana dünya ve Türkiye'deki enerji sektörünün gelişimine katkı sağladığını kaydetti. ICCI'ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK'nm destekleri ile gerçekleştiği bilgisini veren Kühnel, "Geçen yıl da hem kamu, hem akademi, hem de özel sektör olmak üzere endüstrinin önde gelenlerini ağırladı. 19 ülkeden 333 firmanın katıldığı ICCI 2015'te, katılımcılar geleceğin enerji sistemleri için yüksek verimlilik, güvenilirlik, sağlamlık ve esneklik sağlayan yeni teknolojilerini sergilediler" dedi. 

Fuarın, gelecek vaat eden iş bağlantıları ve yeni ithalat-ihracat fırsatları oluşturan önemli bir uluslararası platform sunduğunu belirten Kühnel, "Geçtiğimiz yıl, Avusturya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka ve Almanya hükümetlerinden aldıkları finansal destekle fuara milli katılım sağladı ve fuar süresince Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Asya ve Körfez ülkelerinden 13 bin 635 profesyonel fuarı ziyaret etti" diye belirtti. Fuarın bu yıl da İstanbul Fuar Merkezi 9, 10 ve 11'inci hollerde gerçekleşeceği bilgisini veren Kühnel; yenilenebilir enerji, kojenerasyon, elektrik üretimi ve ticareti, elektrik iletim sistemlerinin yanı sıra enerji tesislerinde bakım, onarım ve servis hizmetleri, çevre teknolojileri, enerji verimliliği, lojistik ve IT teknolojileri ürün gruplarında yer alan firmaların bir araya geleceğine dikkat çekti. Kühnel, konferanslarda ise enerji politikaları, enerji mevzuatları ve stratejileri, enerji verimliliği, tüm enerji teknolojileri, ürün ve hizmetleri gibi çeşitli konulara odaklanılacağını söyledi. 

Bir fuarın en büyük başarısının katılımcıları doğru ziyaretçi ile buluşturmak olduğunu belirten Alexander Kühnel, hedef sektör ve hedef il eşleştirmesi yaparak, ziyaretçi çalışmalarını yıllık olarak planladıklarına dikkat çekti. Yurtiçinde belirlenen hedef illerin sanayi ve ticaret odaları ile işbirliği yaparak Anadolu Delegasyonu organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Kühnel, çeşitli illerde düzenledikleri roadshowlarda fuar hakkında bilgi vererek, sektörün taleplerini öğrendiklerine değindi. Kühnel, şunları kaydetti: "Yurtdışı çalışmalarına dönük olarak ise yüzde 100 iştiraki olduğumuz Deutsche Messe>nin 100>ü aşkın ülkede bulunan temsilci ağı ve gelişmiş datası en büyük gücümüzü oluşturuyor. Uluslararası ziyaretçi çalışmalarımızda, hem bu ağı kullanarak etkin duyuru ve tanıtımlar gerçekleştiriyor hem de Ataşelikler ve dernekler ile işbirliği içinde hedef ülkelerde ziyaretçi çalışmaları yürütüyoruz."


Dünya Sektörel Ek 


Geri Dön