19 / 04 / 2024

İcra İflas Kanunu teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek!

İcra İflas Kanunu teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek!

İcra İflas Kanunu teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilecek. Peki teklifte neler düzenlendi? İşte ayrıntılar...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Canan Sakarya bugünkü köşesinde İcra İflas Kanunu teklifini kaleme aldı.

İşte Canan Sakarya'nın 'İcra İflas Kanunu teklifi Meclis gündemine geliyor' başlıklı yazısı...

2018'de İcra ve İflas Kanununda yapılan değişiklik sonrasında 3 senelik uygulama sürecinde meydana gelen problemlerin giderilmesi amacıyla konkordatoyla ilgili bazı maddelerde tekrar düzenleme yapılan kanun teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilecek. Teklifle iflas idare memurlarının seçilmesi, özellikleri, eğitimi ve denetimi konularında düzenlemeler yapılacak. İflas aşamasında, ticari ve ekonomik bütünlük gösteren veya bir bütün olarak satıldığı durumlarda daha yüksek kazanç sağlayacağı anlaşılan mal ve hakları bünyesinde tutan işletmeler, bir bütün şeklinde satılacak.

İcra İflas Kanunu teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek!

Teklifle yapı kullanma izin belgesi verilmesi sırasında yapı kullanma izni harcı ile cins tashihi harcının belediyeler tarafından tek seferde alınması da öngörülüyor. Bu şekilde yapı kullanma izin belgesi talebinde meydana gelen yapı kullanma izni harcı ile cins tashihi harcının bir defada ve tek noktada alınmasıyla ödemelerin kolaylaştırılması planlanıyor. Adalet Bakanlığı tarafından Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde hazırlanan ve çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı 4. Yargı Paketi'ne ilişkin bu hafta son bir toplantı gerçekleştirilecek ve hazırlanan taslak metinin muhalefet partilerine götürülmesinin ardından Meclis Başkanlığına sunulması öngörülüyor. 32 madde olan paketteki 7 kanun değiştiriliyor. Hazırlanan 4. yargı paketinde boşanmış eşe karşı suçlar da eşe karşı işlenen suç kapsamına alınarak, ceza artırımının önü açılacak. 

AK Parti tarafından geçen hafta Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Yasası ile ilgili sürdürdüğü çalışmayı MHP’ye sunması sonrasında AK Parti ve MHP kurmayları ortak çalışma yürütecek. Her iki parti temsilcilerinin bulunacağı komisyon tarafından yapılacak çalışmanın ardından son şekli verilen metin genel başkanlarının onayına sunulacak.

Kabine 10 Haziran’da toplanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Haziran tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilecek NATO zirvesine katılacağı için kabine toplantısının öne alınmasına 10 Haziran Perşembe günü yapılmasına karar verildi. Siyasi partilerin grup toplantılarında da liderler gündemle ilgili değerlendirmelerini gerçekleştirecek. 8 Haziran Salı günü MHP, CHP ve HDP, 9 Haziran Çarşamba günü AK Parti ve İYİ Parti grup toplantıları düzenlenecek. Bunun öncesinde bugün AK Parti, CHP Merkez Yürütme Kurulları toplanacak. 

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!


Geri Dön