19 / 04 / 2024

İcra takibi ve haciz işlemleriyle ilgili veriler mecliste!

İcra takibi ve haciz işlemleriyle ilgili veriler mecliste!

23 Temmuz 2020 tarihi itibariyle icra takibi ve haciz işlemleriyle ilgili veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, 23 Temmuz 2020 tarihi itibariyle icra takibi ve haciz işlemleriyle ilgili verilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Başevirgen, sorusunun Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Başevirgen, ''Korona virüsle mücadeleye ilişkin hükümleri içeren 7226 sayılı kanun,26 Mart 2020 tarihinde yürürlüğe girmiş, bu kanunla; korona virüsün ülkemizde görülmesi sebebiyle yargı alanındaki hak kayıplarının önlenmesine yönelik düzenlemeler yapılmıştı. 30 Nisan 2020 tarihine kadar ertelenen icra ve iflas takipleriyle ilgili uygulamalarının durdurulması, son olarak 15 Haziran tarihine kadar ertelenmişti'' diye konuştu. 

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in soruları:
1. 23.07.2020 itibari ile hakkında icra takibi başlatılmış olan gerçek kişi sayısı kaçtır? Bu  icra takiplerinin kaç tanesi kesinleşmiştir? 
2. Pandemi nedeniyle durdurulan icra takiplerinin yeniden başladığı 15 Haziran'dan 23 Temmuz'a kadar geçen sürede hakkında yeni icra takibi başlatılmış gerçek kişi sayısı nedir? Söz konusu yeni açılan takiplerden kaç tanesi kesinleşmiştir? 
3. Tarım Kredi Kooperatiflerine ve/veya Ziraat Bankasına olan tarımsal borçlarından dolayı haklarında icra takibi başlatılmış çiftçi sayısı nedir? 
4. 2002 yılından 2020'ye kadar tarımsal borçlarından dolayı hakkında haciz işlemi  uygulanan çiftçi sayısı kaçtır? 
5. 23.07.2020 itibari ile haklarında ihtiyati haciz kararı olan kaç çiftçi vardır? 
6. Gerçek kişilere başlatılmış icra takiplerinin toplam alacak miktarı nedir? 
7. Kesinleşmiş icra takiplerinin toplam tutarı kaç TL'dir? 
8. Haczedilmiş toplam alacak miktarı ne kadardır? 
9. Bankalara olan kredi borcundan dolayı hakkında icra takibi başlatılmış gerçek kişi sayısı nedir? 


Geri Dön