19 / 04 / 2024

İcradaki malı sahibi satabilecek!

İcradaki malı sahibi satabilecek!

Yeni yargı paketi kapsamında, icralık olan mal varlıkları, artık sahibi tarafından satılabilecek ve değer kaybının önüne geçilecek.



Borçlarını ödeyemeyen kişiler, davacının talebiyle icralık olabiliyor. Yani kişinin borcu karşılığında evi, arsası, markası, ev eşyası ya da başka mal varlıkları icrayla satılabiliyor. Mevcut durumda icra ise adliyelerdeki icra daireleri tarafından yürütülüyor. Çıkılan icra ihaleleriyle de ürünler, neredeyse yarı fiyatına satılıyor, hatta bazen daha da düşük bir değerle satışa sunuluyor. Çalışmaları devam eden yeni yargı paketi kapsamında bu durumun değiştirilmesi gündeme geldi.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Meclis'te dün gazetecilerin sorularına cevap veren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, icra ile ilgili yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Gül, "Yeni paket ile ile hukuk yargılamalarıyla ilgili, noterlik, icralara yönelik borçlunun kendi malını satabilmesi gibi vatandaş lehine olan, yargılamayı hızlandıran düzenlemeler düşünülüyor" diye konuştu. Bakan Gül, hukuk mahkemelerinde 4 milyonun üzerinde dosya olduğunu açıkladı.


Geri Dön