27 / 04 / 2024

Mal sahibi müteahhit sözleşmesi!

Mal sahibi müteahhit sözleşmesi!

Bir arsanız olduğunu ve bu arsa üzerinde yapı yaptırmak istediğinizi düşünelim. Bir müteahhit ile anlaşma yapılması halinde mal sahibi müteahhit sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte mal sahibi müteahhit sözleşmesi...



Mal sahibi müteahhit sözleşmesi!

Borçlar Kanunu'nun 355 – 371 maddelerindeki hükümler baz alınarak hazırlanan mal sahibi müteahhit sözleşmesi kapsamında taraflara ve yapılacak işe ilişkin hükümlere yer veriliyor. Mal sahibi müteahhit sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor.


Mal Sahibi Müteahhit Sözleşmesi..

MAL SAHİBİ :

MÜTEAHHİT :


KONUSU: Yüklenici firma ile arsa sahibi arasında ..... İli, ........ İlçesi ........ Pafta ........ Ada ........ Parselde bulunan arsa üzerinde yapılacak inşaat için aşağıdaki şekilde anlaşılarak imza altına alınmıştır.   ..../.../2013



ŞARTLAR


1.) Yüklenici, inşaatı proje ve eklerine uygun olarak yapacaktır. Kullanılan malzemeler TSE Standartlarına uygun olacaktır.


2.) Yüklenici inşaatta çalışılacak işçilerin seçiminde serbest olacak, işçilerin tüm alacak ve sosyal hakları, SSK primleri ....................... tarafından karşılanacaktır. İş ve işçi güvenliğinden yüklenici firma sorumludur.


3.) İşin kontrolünü yapı denetim şirketi yapacak ve yüklenici yapı denetim şirketinin inşaat ile ilgili istek ve önerilerini dikkate alacaktır.


4.) İnşaat ile ilgili mevzuat hükümleri uyarınca yasal süreleri içinde yapılıp bitirilecektir.


5.) Yapılacak binanın mütehatlik hizmetleri yüklenici tarafından yapılacak olup inşaat ile ilgili bütün sorumluluklar tarafına aittir.


6.) Taraflar yukarıda yazılı olan hususlarda diledikleri takdirde özel şartlar ilave edebilirler.


İş bu sözleşme tarafımızdan hazırlanmış olup, imza altına alınmıştır.



YÜKLENİCİ

İmza



MAL SAHİBİ

İmza



Kat karşılığı inşaat yapım sözleşmesi örneği!
İnşaat taahhüt sözleşmesi nedir?





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön