19 / 03 / 2024

İcradan ev almak mantıklı mı?

İcradan ev almak mantıklı mı?

Ederinden daha uyguna ev almak isteyen binlerce kişi, icradan satışa sunulan evleri almak için ihale takvimini takip ediyor. Peki icradan ev almak mantıklı mı? Satın alınan ev ne zaman satılabilir? İşte tüm merak edilenler...



İcradan ev almak eskisinden daha da kolaylaştı. İcradan satışa sunulan arsa, daire, dükkan, tarla gibi gayrimenkuller alıcılara uygun fiyatlarla satılıyor. Değerlerinin çok altına satılan bu taşınmazlarla ilgili ilanlar Basın İlan Kurumu tarafından düzenli şekilde yayınlanıyor.

İhale usülü ile satışa sunulan gayrimenkullerin ihalesine isteyen herkes katılabiliyor.  Peki icradan ev almak mantıklı mı? Satın alınan ev ne zaman satılabilir? İşte tüm merak edilenler...

Değerinin yüzde 40 altında

İcradan satışa çıkarılan daireler emsallerinin yüzde 40 civarında altında alıcı buluyor. 500 bin liralık daire, icra ihalesinde 300 bin liradan satılabiliyor. Bu nedenle daha uygun fiyatlarla ev almak isteyenler için karlı bir yatırım oluyor.

3 yıl şartı

İcradan alınan konutların satılması için 3 yıl geçmesi gerekiyor. İhale tarihinden itibaren 3 yıl içinde satış yapılırsa Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi ödemek zorunda kalınıyor. 3 yıldan sonra satışı yapılırsa herhangi bir vergi sorun meydana gelmiyor.

Bu fırsat kaçmaz! İcradan ucuza satılık evler!

Bu fırsat kaçmaz! İcradan 55 bin TL'ye satılık evler!

İcradan Ankara'da 190 bin TL ev fırsatı!

 

 


Geri Dön