16 / 04 / 2024

İDO Bursa seferlerini kaldırıyor!

İDO Bursa seferlerini kaldırıyor!

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada İDO’nun geçen yıl mart ayında başlattığı İDOBÜS hizmetini sonlandırmaya karar verdiği kaydedildi. İstanbul - Bursa arasında bugüne kadar yaklaşık 2,5 milyon yolcunun taşındı...




Geçen yıl mart ayından bu yana İDOBÜS seferleriyle İstanbul-Bursa arasında yolcu taşımacılığı yapan İDO, İDOBÜS seferlerini kaldırma kararı aldı. 


İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada İDO’nun geçen yıl mart ayında başlattığı İDOBÜS hizmetini sonlandırmaya karar verdiği kaydedildi. Uygulama kapsamında 1 TL’den başlayan fiyatlarla satın alınabilen biletlerle İDO’nun sektöre yenilikçi bir taşımacılık hizmeti getirdiği belirtilirken, İstanbul – Bursa arasında bugüne kadar yaklaşık 2,5 milyon yolcunun taşındığı dile getirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İstanbul ve Bursa halklarına değerli bir hizmet verdiğimizin bilincinde olduğumuz için İDO olarak bu kararı vermemiz kolay olmadı. Ancak, Bursa Belediyesi tarafından devlet eliyle desteklenen bir rakip olarak piyasaya sürülen BUDO seferleri bize başka bir seçenek bırakmamıştır. Bu rotada devlet eliyle finansal olarak desteklenen bir hizmet, istikrarsız bir rekabet ortamına zemin hazırlamış ve söz konusu rota üzerinde yapılan seferlerden İDO’nun zarar etmesi operasyonların sonlandırılmasına neden olmuştur. İDO, bu hattaki deniz otobüsü seferlerini sonlandırırken, yüksek kaliteli hızlı feribot seferleriyle her zaman olduğu gibi tüm yolcularına hizmet vermeye devam edecek. İDO ayrıca bu hatta ve tüm diğer hatlarında yakın gelecekte piyasaya yeni ürünler sunmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor"


Dünya


Geri Dön