26 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Çevre kirliliği ve ekolojik tahribat her ülkenin ortak sorunu!

İdris Güllüce: Çevre kirliliği ve ekolojik tahribat her ülkenin ortak sorunu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Toplu Açılış Töreni'nde, hızla gelişen dünyada atıklar, çevre kirliliği ve ekolojik tahribatın her ülkenin ortak sorunu olduğunu belirtti.




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ekonomik ve sosyal kalkınma ile çevrenin korunmasının birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu söyledi.


Güllüce, Bakanlığınca Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Toplu Açılış Töreni'nde, hızla gelişen dünyada atıklar, çevre kirliliği ve ekolojik tahribatın her ülkenin ortak sorunu olduğunu belirtti. 


Herkesin ve gelecek nesillerin sağlıklı bir çevrede yaşama ve doğal kaynaklardan yararlanma hakkının bulunduğunu vurgulayan Güllüce, bu nedenle tüm toplumun çevreyi korumakla sorumlu olduğunu dile getirdi.


Ekonomik ve sosyal kalkınmayla çevrenin korunmasının birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu kaydeden Güllüce, şöyle konuştu:


"Herkesin doğayı koruma ve kullanma dengesi içerisinde bir büyüme anlayışına sahip olması gerekiyor. Çevrenin korunması mutlak surette hepimizin birinci önceliği olmalıdır. Küresel bilinç oluşturma noktasında da 5 Haziran Dünya Çevre Günü çok büyük önem taşıyor."


Güllüce, Türk kültüründeki temizlik kavramını daha da geliştirip bu yönüyle dünyaya model olunabileceğini anlattı.


-"Kentsel dönüşüm, çevre projesidir"


Ülke genelinde başlattıkları kentsel dönüşüm seferberliğinin de bir çevre projesi olduğuna dikkati çeken Güllüce, "Kentsel dönüşüm seferberliğimiz alt gelir grubu vatandaşları ev sahibi yapmak ve hayat kalitelerini artırmaya yönelik bir çalışmadır. Teknik altyapı problemini çözmüş, kentsel dönüşümü halletmiş, çevreye duyarlı ve yaşanabilir şehirler de kalkınmış ve gelişmiş ülkelerin göstergesidir" dedi.


Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çevre konusunda yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verdi.



AA


Geri Dön