23 / 04 / 2024

İdris Güllüce: Herkesin evi olsun istiyoruz!

İdris Güllüce: Herkesin evi olsun istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere gittiği Burdur’da kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. Bakab Güllüce, "Herkesin ev sahibi olmasını arzularız." dedi...




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Herkesin ev sahibi olmasını arzularız. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı katlamak istiyoruz" dedi.


Bakan Güllüce, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere gittiği Burdur’da kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu.


Türkiye ekonomisinin gelişmesinden dolayı eski tip şehirler yerine yeni, güzel, yaşanabilir, bahçesi, bisiklet yolu, çocukların oyun alanları, spor alanları olan şehirler kurulması gerektiğini anlatan Bakan Güllüce, şöyle devam etti: "Biz kimsenin evinde gözü olan, evini yıkıp, onu evsiz bırakmak gibi bir kötülüğü aklımızın ucundan geçirmeyiz, geçirenlerin de gözüne çivi oluruz. Hiç kimsenin malında mülkünde bizim gözümüz olamaz. Tam aksine fakirin, garibanın nasıl ev sahibi olacağını düşünürüz. Ona nasıl yardımcı olabileceğimizin derdi vardır bizde."

 

Bakan Güllüce, AK Parti'nin  TOKİ  aracılığıyla 600 binin üzerinde konut yaptığını söyledi. İnsanlara çok ucuz krediler verdiklerini ifade eden Bakan Güllüce, "Biz ev sahibi olmayı çok önemseyen bir milletiz. Eve 'yuva' demişizdir aynı zamanda. Herkesin ev sahibi olmasını arzularız. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı katlamak istiyoruz" dedi.

 

Burdur'da kendi isteği olmayan hiç kimsenin evinin tek tuğlasına bile dokundurtmayacaklarını vurgulayan Bakan Güllüce, "Hiçbir el kalkamaz o tuğlaya. Nasıl olur, oturur konuşulur. 'Ben razıyım şu şartlarda' diye. Rıza dışında, istek dışında 'rağmen' yapamayız. Artık halkla beraber onların anlayışına uyan bir yönetim anlayışı var bizde. Nasıl olur da halkın binasına vurur geçersin. Yok öyle bir şey kardeşim" diye konuştu.



Toki Haber


Geri Dön