19 / 04 / 2024

İETT, öğrencilere İstanbul'un tarihi mekanlarını tanıtacak

İETT, öğrencilere İstanbul'un tarihi mekanlarını tanıtacak

İETT, 15 bin öğrenciye İstanbul'un tarihî mekanlarını tanıtacak



İETT ve Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, İstanbul'da yaşadığı halde şehre yabancı kalan öğrencilere yönelik "Uygarlıklar Şehri İstanbul'u Tanıyalım" projesi hazırladı. Yaklaşık 15 bin öğrencide şehre aidiyet duygusunu geliştirmek için Galata Kulesi, Mevlevihane, Rumeli Hisarı, Topkapı Sarayı, Panorama 1453 Müzesi ve Askeri Müze'ye geziler düzenlenecek.
 
İstanbul'da yaşayan ancak ekonomik ve sosyal imkanlarının yetersizliği sebebiyle şehri gezme fırsatı bulamayan öğrenciler için İETT ve Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ortak proje geliştirdi. Gaziosmanpaşa ilçesinde ikamet eden öğrencilere İstanbul'un tarihini, kültürel ve doğal güzelliklerini anlatarak şehre aidiyet duygusunu geliştirmek için 'Uygarlıklar Şehri İstanbul'u Tanıyalım' projesi hayata geçti. Proje kapsamında toplam 15 bin öğrenci belirlenen tarihi ve kültürel mekanları gezme fırsatı bulacak.

Proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ve Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanlığı ile birlikte yürütülüyor. İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması sebebiyle her ay bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini söyleyen İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ile birlikte hareket ettiklerini anlattı. Gaziosmanpaşa'nın şehir merkezine uzak olmasının yanı sıra ilçede sosyoekonomik durumu düşük öğrenci oranının oldukça fazla olduğuna değinen Baraçlı, şehrin önemli tarihî ve turistik mekanlarının tanıtılacağını kaydetti. Baraçlı, sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde daha önce de Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki 800 kimsesiz çocuğu Turkuazoo Sualtı Dünyası'na götürdüklerini anlattı.

İki ay içerisinde 7 bin öğrenciyi İstanbul'un fethinin anlatıldığı Panorama 1453 Müzesi'ne ziyarete götürüleceği bilgisini veren Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz, "Anadolu'nun çeşitli şehirlerinden İstanbul'a göç eden, ekonomik ve sosyal nedenlerle yaşadığı semtin dışına çıkamayan binlerce öğrenci var. Bu öğrenciler İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak, yaşadığı şehri benimsettirmek amacıyla Galata Kulesi, Mevlevihane, Miniatürk, Rumeli Hisarı, Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii ve Askeri Müze gibi yerlere kültür gezileri düzenleyeceğiz." dedi.
Zaman


Geri Dön